Raliul Marii Britanii, PS 1-3/23: Loeb, avans minim în faţa lui Hirvonen

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 10.11.2011
Sebastien Loeb are un avans de numai 0.7 secunde în faţa rivalului lui Mikko Hirvonen, rivalul său în lupta pentru titlul mondial, după primele trei probe speciale din Raliul Marii Britanii.

Lupta decisivă pentru titlul mondial în WRC se anunţă extrem de echilibrată după primele trei probe speciale din cadrul Raliului Marii Britanii. Sebastien Loeb este lider la finalul primei zile de competiţie, însă are un avans de numai şapte zecimi de secundă în faţa singurul său rival în lupta pentru trofeu, Mikko Hirvonen.

Aceştia sunt despărţiţi de numai opt puncte în clasamentul general, iar pilotul Ford are nevoie de o victorie pentru a spera la titlu.

Cei doi au obţinut câte o victorie în probele speciale, după ce primul traseu a fost câştigat de Jari Matti Latvala, care ocupă locul trei în clasamentul general. Dacă Hirvonen poate apela la nevoie la ajutorul coechipierului său de la Ford, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Loeb, întrucât Sebastien Ogier a abandonat chiar în prima probă specială a raliului după ce una dintre roţile lui Citroen DS3 WRC s-a desprins de maşină. Totuşi, francezul va reveni vineri pe traseu, întrucât defecţiunile la maşină sunt minore.

Clasamentul este completat de Petter Solberg, care a fost la un pas să rateze ultima etapă a sezonului, în timp ce Mini s-a instalat deja pe locurile cinci şi şase prin Kris Meeke şi Dani Sordo, în faţa lui Mads Ostberg şi a surprinzătorului Ott Tanak.

Acesta din urmă concurează pentru prima oară în clasa WRC şi marchează debutul producătorului chinez de pneuri Dmack pe o maşină din clasa regină a raliurilor.

Raliul Marii Britanii - Clasament după PS 3/23:

 1.  Sebastien Loeb      Citroen          14m38.0s
 2.  Mikko Hirvonen      Ford               + 0.7s
 3.  Jari-Matti Latvala  Ford               + 3.1s
 4.  Petter Solberg      Solberg Citroen   + 11.9s
 5.  Kris Meeke          Mini              + 18.7s
 6.  Dani Sordo          Mini              + 27.3s
 7.  Mads Ostberg        Stobart Ford      + 27.8s
 8.  Ott Tanak           Stobart Ford      + 30.6s
 9.  Matthew Wilson      Stobart Ford      + 36.5s
10.  Henning Solberg     Stobart Ford      + 37.8s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru