Raliul Marii Britanii, PS 4-7/23: Loeb, aproape campion după accidentul suferit de Hirvonen!

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 11.11.2011
Sebastien Loeb are de îndeplinit o simplă formalitate în Marea Britanie pentru a cuceri al optulea titlu mondial în WRC după ce Mikko Hirvonen a pierdut aproape patru minute în PS 7.

Lupta din Marea Britanie pentru titlul mondial în Campionatul Mondial de Raliuri se îndreaptă vertiginos spre final exact în momentul în care devenea mai dramatică.

După ce în PS 6 urcase pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans infim de 0.4 secunde în faţa lui Sebastien Loeb, Mikko Hirvonen a pierdut aproape patru minute în următoarea proba specială, după ce a oprit maşina Ford Fiesta RS WRC pe traseu din motive încă necunoscute.

Maşina a suferit avarii la suspensie şi radiator, însă Hirvonen a fost capabil să ajungă la linia de sosire a probei speciale. În urma acestei probleme, finlandezul a coborât până pe locul 13 în clasamentul general şi singura sa speranţă la titlul mondial este ca Loeb să abandoneze.

Septuplul campion mondial a revenit însă pe prima poziţie şi are un avans confortabil de 17 secunde în faţa lui Jari Matti Latvala, coechipierul lui Hirvonen de la Ford, şi de aproape un minut în faţa lui Mads Ostberg.

Petter Solberg concurează pe locul patru în fata fratelui său Henning, în timp ce Matthiew Wilson şi Kimi Raikkonen au promovat pe locurile şase şi şapte în urma problemelor lui Hirvonen.

Raliul Marii Britanii - Clasament după PS 7/23:

Pos Driver Team/Car Time/Gap
 1.  Sebastien Loeb      Citroen           48m37.7s
 2. 
Jari-Matti Latvala Ford + 17.7s 3. Mads Ostberg Stobart Ford + 59.7s 4. Petter Solberg Solberg Citroen + 1m13.4s 5. Henning Solberg Stobart Ford + 1m39.0s 6. Ott Tanak Stobart Ford + 1m52.9s 7. Matthew Wilson Stobart Ford + 2m07.8s 8. Kimi Raikkonen Ice 1 Citroen + 2m26.6s 9. Dennis Kuipers FERM Ford + 2m32.7s 10. Evgeny Novikov Abu Dhabi Ford + 2m49.6s

Comentarii (1)

  • ayrton4ever
    bravooooo
    Foarte bine .. Hai Loeb, arata-le meserie. Esti cel mai bun pilot din motorsport din ultimii 20 de ani daca nu chiar din istorie... si cand te gandesti ca a debutat in wrc la aproape 30 de ani... talent pur.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru