Raliul Mexicului, PS 11-19: Ogier, favorit la victorie

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 06.03.2011
Sebastien Ogier are prima şansă la victorie în Raliul Mexicului înaintea ultimelor trei probe speciale, însă francezul are un avans fragil de numai 10 secunde în faţa lui Sebastien Loeb.

Echilibrul dintre Sebastien Ogier şi Sebastien Loeb a continuat şi în cea de-a doua zi a Raliului Mexicului, chiar dacă amândoi au suferit o serie de defecţiuni tehnice la maşinile Citroen DS3 WRC.

Plecat primul pe traseu, Ogier s-a văzut nevoit să-i cedeze prima poziţie coechipierului său, astfel că la jumătatea zilei Loeb avea un avans de peste 24 de secunde.

Totuşi, o defecţiune tehnică la cutia de viteze, care s-a blocat în treaptă a treia, l-a forţat pe Loeb să plece pe traseu în PS 16 cu o întârziere de cinci minute, ceea ce i-a atras o penalizare de 50 de secunde. Astfel, Ogier a redevenit lider şi s-a menţinut pe această poziţie până la finalul zilei, chiar dacă motorul a avut o pierdere de putere în PS 16, iar diferenţa dintre cei doi este de numai 10.5 secunde cu 62 de km înainte de final.

Între timp, Mikko Hirvonen continuă să concureze pe locul 3, la 90 de secunde în spatele liderului, şi este urmat de coechipierul său de la Ford, Jari Matti Latvala.

La rândul său, Petter Solberg este autorul unei reveniri spectaculoase după problemele de vineri şi a urcat până pe locul 5 după cele 4 victorii obţinute în probele programate sâmbătă, dar şi ca urmare a abandonurilor succesive suferite de Evgheni Novikov, Matthew Wilson sau Dennis Kuipers. Norvegianul este urmat de Mads Ostberg şi de fratele său Henning Solberg, în timp ce Nasser Al-Attiyah, câştigătorul Raliului Dakar 2011, ocupa locul 8.

Iată clasamentul în Raliul Mexicului înaintea ultimelor trei probe speciale:

 1. 
Sebastien Ogier Citroen 3h12m52.6s
2. Sebastien Loeb Citroen + 10.5s
3. Mikko Hirvonen Ford + 1m30.4s
4. Jari-Matti Latvala Ford + 2m43.8s
5. Petter Solberg Solberg Citroen + 6m51.8s
6. Mads Ostberg Stobart Ford + 8m09.8s
7. Henning Solberg Stobart Ford + 8m41.6s
8. Nasser Al-Attiyah Barwa Ford + 10m53.9s
9. Martin Prokop Czech Ford + 11m32.5s
10. Juho Hanninen Red Bull Skoda + 12m02.9s

Comentarii (1)

  • Ivanoff
    Kimi?
    Despre Jimi nimic?
    Nu aveti nicio informatie?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru