Raliul Monte Carlo ar putea reveni în calendarul WRC în 2012!

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 02.06.2011
Raliul Monte Carlo va reveni în calendarul Campionatului Mondial de Raliuri în sezonul 2012, potrivit unor informaţii neoficiale din presa internaţională.

Raliul Monte Carlo, unul dintre cele mai spectaculoase evenimente din lumea sporturilor cu motor, şi-ar putea face revenirea în calendarul Campionatului Mondial de Raliuri începând din sezonul 2012.

Potrivit unor informaţii dezvăluite de mai multe surse prin intermediul reţelei de socializare Twitter, Raliul Monte Carlo se va număra printre etapele sezonului 2012 al WRC care vor fi dezvăluite vineri de Consiliul Mondial al FIA de la Barcelona.

Jean Todt, preşedintele FIA, a declarat în mai multe rânduri că îşi doreşte o revenire a acestui raliu în Campionatul Mondial de Raliuri, datorită prestigiului de care se bucură în rândul fanilor şi piloţilor. Raliul Monte Carlo a părăsit WRC la începutul anului 2009 pentru a se alătura noii competiţii Intercontinental Rally Challenge sprijinită direct de postul de televiziune Eurosport. În acest moment nu este clar dacă Raliul Monte Carlo ar urma să mai facă parte şi din calendarul IRC dacă va reveni în WRC.

În urmă cu aproape două luni, FIA a publicat o versiune preliminară a calendarului alcătuit din 12 etape, printre care se numără şi raliuri de anduranţă în Suedia şi Norvegia şi, respectiv, Argentina şi Uruguay.

Via | PaddockNews | PlanetMarcus

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru