Raliul Monte Carlo ar putea reveni în WRC în 2012

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 05.04.2011
Raliul Monte Carlo ar putea reveni în Campionatul Mondial de Raliuri în 2012 şi să rămână în paralel şi în calendarul Intercontinental Rally Challenge.

Raliul Monte Carlo, unul dintre cele mai importante şi celebre evenimente dedicate sporturilor cu motor, ar putea reveni în cea mai importantă competiţie de raliuri din lume.

Reprezentanţii Automobile Club de Monaco, organizatorii raliului, s-au întâlnit recent cu oficialii WRC pentru a discuta despre această posibilitate, iar revenirea Raliului Monte Carlo în WRC ar putea avea loc chiar anul viitor.

Această decizie nu va avea un impact semnificativ asupra calendarului Intercontinental Rally Challenge, care ar urma să includă în continuare Raliul Monte Carlo, în ciuda rivalităţii dintre cele două competiţii. Singurul impediment este de natură comercială, întrucât WRC şi IRC sunt sprijinite de entităţi diferite, North Sport One şi, respectiv, Eurosport.

"Raliul Monte Carlo ar funcţiona în noua eră a WRC-ului. Are sens ca cele două să revină împreună. Tot ce trebuie să facem este ca partea comercială să funcţioneze, pentru că pot exista unele probleme în privinţa drepturilor TV: IRC este gestionat de Eurosport, pe când WRC nu este, iar ambele competiţii au promoterii lor, dar până la urmă exista o imagine mai mare aici.

WRC are nevoie de Raliul Monte Carlo", a declarat o sursă citată de publicaţia Autosport.

Raliul Monte Carlo a găzduit prima etapă a sezonului în WRC până în 2009, când organizatorii au decis să găzduiască o rundă în noua competiţie Intercontinental Rally Challenge din cauza unor divergente cu oficialii WRC.

Via |  Autosport Magazine

Comentarii (1)

  • o rvenire la normalitate...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru