Raliul Monte Carlo, PS 3-4/18: Latvala abandonează, Loeb redevine lider

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 18.01.2012
Sebastien Loeb a revenit pe prima poziţie în Raliul Monte Carlo după ce Jari Matti Latvala a abandonat în PS 4 în urma unui accident.

Parcursul fulminant al lui Jari Matti Latvala în Raliul Monte Carlo a durat doar trei probe speciale. Plecat pe traseul celei de-a patra probe speciale cu un avans de peste 30 de secunde, finlandezul s-a rostogolit cu Ford Fiesta RS WRC la începutul secţiunii de drum acoperite de gheaţă şi a fost nevoit să abandoneze.

Întrucât organizatorii raliului au ales ca regula superally să nu fie aplicată, Latvala nu mai are posibilitatea de a reveni joi în raliu.

"Nu cred că a fost ceva stricat la maşină, pur şi simplu au ieşit de pe traseu. Cred că erau chiar la începutul secţiunii de gheaţă de pe PS 4 şi aveau pneuri montate în diagonală, ca în această dimineaţă. A fost un accident, suntem la Monte Carlo şi astfel de lucruri se întâmpla. Este păcat, Latvala pilota bine", a declarat Christian Loriaux, directorul tehnic al celor de la Ford.

Abandonul finlandezului l-a propulsat pe Sebastien Loeb pe prima poziţie în clasamentul general cu un avans de peste un minut, după ce pilotul Citroen a profitat şi de problemele întâmpinate de principalii săi rivali.

Fostul său coechipier Dani Sordo, care acum concurează pentru Mini, a urcat pe locul doi după ce Petter Solberg a pierdut timp preţios pe PS 4, în timp ce Mikko Hirvonen şi-a deteriorat frânele în urma unui impact cu un zid.

Revelaţia zilei rămâne însă Sebastien Ogier, care a urcat până pe locul patru în clasamentul general deşi concurează cu Skoda Fabia S2000. Francezul, care foloseşte sezonul 2012 pe post de antrenament înainte de debutul Volkswagen în WRC în 2013, este în faţa lui Evgeny Novikov şi Hirvonen, în timp ce Francois Delecour, care promovează România pe spatele unui Ford Fiesta RS WRC, ocupă locul şapte.

Un alt abandon a fost trecut în dreptul lui Thierry Neuville, care a avut o evoluţie bună la volanul unui Citroen DS3 WRC în cursul dimineţii.

Raliul Monte Carlo - Clasament general după PS 4/18:

 1.  Sebastien Loeb     Citroen       1h30m30.1s
 2.  Dani Sordo         Mini           + 1m04.2s
 3.  Petter Solberg     Ford           + 1m05.2s
 4. 
Sebastien Ogier VW Skoda + 2m21.1s 5. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 2m26.5s 6. Mikko Hirvonen Citroen + 2m30.0s 7. Francois Delecour M-Sport Ford + 2m49.9s 8. Pierre Campana Mini + 4m09.7s 9. Ott Tanak M-Sport Ford + 4m14.0s 10. P-G Andersson Proton + 4m33.8s
Taguri: Citroen, Ford, Latvala, Loeb

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru