Raliul Monte Carlo, PS 5-7/18: Loeb îşi consolidează poziţia de lider

De Daniel Popescu
Publicat Joi, 19.01.2012
Sebastien Loeb s-a distanţat la peste 83 de secunde în fruntea Raliului Monte Carlo, în timp ce lupta dintre Petter Solberg şi Dani Sordo pentru locul doi este pasionantă.

Sebastien Loeb şi-a consolidat poziţia în lider în Raliul Monte Carlo în primele trei probe speciale din dimineaţa zilei de joi.

După ce a urcat pe prima poziţie în urma abandonului neaşteptat suferit de Jari Matti Latvala, pilotul echipei Citroen şi-a sporit avansul de la un minut la peste un minut şi 23 de secunde înaintea ultimelor trei probe speciale de joi.

În schimb, lupta pentru locul doi se anunţă foarte palpitantă între Ford şi MINI, întrucât Petter Solberg şi Dani Sordo au făcut frecvent schimb de locuri în clasamentul general, iar după primele şapte probe norvegianul are un avans de numai 3.7 secunde.

Între timp, Mikko Hirvonen continuă aclimatizarea la caracteristicile maşinii Citroen DS3 WRC şi a reuşit să urce pe locul patru în clasamentul general. Finlandezul nu a obţinut însă nicio victorie în probele speciale, cel mai bun rezultat al său fiind un loc 2 în PS 6.

Ascensiunea lui Hirvonen l-a retrogradat pe Sebastien Ogier pe locul cinci, însă prestaţia francezului este impresionantă în contextul în care concurează cu o Skoda Fabia S2000, reuşind să se menţină în faţa lui Evgeny Novikov după ce rusul a suferit o mică defecţiune la direcţie după ce a lovit un zid.

Raliul Monte Carlo - Clasament general după PS 7/18:

 1. 
Sebastien Loeb Citroen 2h08m12.1s 2. Petter Solberg Ford + 1m23.2s 3. Dani Sordo Mini + 1m26.9s 4. Mikko Hirvonen Citroen + 3m00.9s 5. Sebastien Ogier VW Skoda + 3m13.4s 6. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 3m16.0s 7. Francois Delecour M-Sport Ford + 4m07.9s 8. Pierre Campana Mini + 5m31.6s 9. Ott Tanak M-Sport Ford + 5m35.8s 10. P-G Andersson Proton + 7m02.7s

Comentarii (3)

  • intrebare
    Stie cineva care e diferenta intre SkodaFabiaS2000 si CitroenDS3WRC ? Kw, 0-100km/h, etc ?
    0 0
  • Liotcik
    raspuns
    diferenta de 35 CP si 105NM, ce tine de motor... dar nu se opreste totul aici, conteaza mult si diferentele la suspensie, frane etc.
    0 0
  • Multumesc Liotcik
    E interesant cum Ogier cu o masina mai slaba se tine de pluton.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru