Raliul Portugaliei: Latvala, cel mai rapid în calificări

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 28.03.2012
Jari Matti Latvala a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Raliul Portugaliei, reuşind să-i devanseze pe coechipierul său Petter Solberg şi pe rivalii de la Citroen.

Raliul Portugaliei, a patra etapă a Campionatului Mondial de Raliuri, a început miercuri cu sesiunea de calificări, care a fost dominată de cei de la Ford.

Cronometrat cu 3:01.884, Jari Matti Latvala a ocupat prima poziţie a clasamentului şi l-a devansat pe coechipierul său Petter Solberg. "Uneori trebuie să-ţi asumi riscuri. M-am simţit bine şi m-am bucurat de pilotaj. Acum trebuie să continuăm să pilotăm bine", a declarat finlandezul.

Între timp, rivalii tradiţionali de la Citroen au ocupat doar locurile trei şi cinci prin Mikko Hirvonen şi Sebastien Loeb, în timp ce M-Sport Ford şi-a trecut în cont următoarele două poziţii prin Ott Tanak şi Evgeny Novikov.

Ultima poziţie în clasament i-a revenit lui Nasser Al-Attiyah, care a pierdut 15 secunde după ce a ratat un punct de legătură cu echipa Qatar WRC, în timp ce Paulo Nobre a reuşit rara performanţă de a avea un accident într-o sesiune de calificări după ce s-a rostogolit cu maşina Mini chiar spre finalul traseului.

Conform regulamentului, piloţii îşi aleg poziţia de plecare în prima zi a raliului în ordinea în care au terminat calificările, iar cei care luptă pentru titlul mondial au făcut deja această alegere.

Hirvonen şi Loeb vor pleca de pe primele două poziţii, în timp ce Latvala şi Solberg vor lua startul de pe locurile 16 şi 17.

Raliul Portugaliei va începe joi cu primele patru probe speciale şi se va încheia duminică. O avancronică a Raliului Portugaliei veţi putea citi pe Automarket în cursul zilei de joi.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru