Raliul Portugaliei, PS 1-4/22: Loeb a abandonat, Latvala este lider

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 30.03.2012
Sebastien Loeb a abandonat în Raliul Portugaliei după ce s-a rostogolit la volanul maşinii Citroen DS3 WRC, în timp ce Jari Matti Latvala este lider după primele patru probe speciale.

Cele trei probe speciale din cadrul Raliului Portugaliei desfăşurate joi pe timpul nopţii au produs o victimă celebră: Sebastien Loeb a abandonat după ce a nu a respectat indicaţiile din notiţe şi s-a rostogolit de mai multe ori în PS 3.

Accidentul a produs daune majore la cabina de siguranţă, motiv pentru care octuplul campion mondial nu va avea posibilitatea să revină vineri pe traseu, astfel că şansele sale la victorie sunt practic nule.

"Au ieşit de pe traseu într-o situaţie în care drumul a ajuns în vârful unei creste. Drumul vira la dreapta, iar Loeb a virat spre stânga. Notiţele au fost bune, dar Loeb nu a urmat indicaţiile şi, chiar înainte de a ajunge în vârful crestei, a virat puţin spre stânga. Credem că s-a uitat mai mult la drum şi nu la notiţe. Loeb a spus că impactul nu a fost major. Nu ştim de câte ori s-a rostogolit maşina, dar a fost suficient pentru a nu putea lua startul vineri. Cabina de siguranţă este îndoită", a explicat Yves Matton, şeful Citroen, circumstanţele în care a avut loc accidentul.

Loeb ocupa locul trei în clasamentul general în momentul producerii accidentului, în condiţiile în care Ford a dominat autoritar cele patru probe speciale de joi.

Petter Solberg a fost cel mai rapid în superspeciala de după-amiază şi în prima probă pe timp de noapte, însă cel care s-a impus la finalul zilei a fost Jari Matti Latvala, care a triumfat în PS 3.

Finlandezul are un avans de numai 2.6 secunde în faţa lui Solberg în clasamentul general, însă Citroen rămâne de asemenea în cursa pentru victorie datorită lui Mikko Hirvonen, care are de recuperat doar cinci secunde faţă de lider.

Locul patru este ocupat de Ott Tanak, care a câştigat PS 4 şi este la 10 secunde în spatele lui Hirvonen, având totodată un avans liniştitor în faţa lui Thierry Neuville, Mads Ostberg şi Evgeny Novikov.

În schimb, piloţii care concurează pentru Mini au avut o seară neagră la propriu: Dani Sordo a avut probleme electrice înainte de PS 3, iar Armindo Araujo a pierdut cinci minute în PS 2, astfel că singurul pilot Mini rămas în raliu cu şanse reale la un rezultat bun este Patrik Sandell, clasat în prezent pe locul 11.

Următoarele şase probe speciale din Raliul Portugaliei vor avea loc în cursul zilei de vineri.

Raliul Portugaliei - Clasament general după PS 4/22

 1. 
Jari-Matti Latvala Ford 25m04.6s 2. Petter Solberg Ford + 2.6s 3. Mikko Hirvonen Citroen + 5.0s 4. Ott Tanak M-Sport Ford + 15.7s 5. Thierry Neuville Citroen Junior + 34.0s 6. Mads Ostberg Adapta Ford + 53.3s 7. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 1m02.9s 8. Jari Ketomaa Autotek Ford + 1m15.0s 9. Hayden Paddon ASM Skoda + 1m39.6s 10. Dennis Kuipers M-Sport Ford + 1m47.1s

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru