Raliul Portugaliei, PS 1/17: Hirvonen, lider după prima probă specială

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 25.03.2011
Mikko Hirvonen este lider în Raliul Portugaliei după prima probă specială, care a avut loc pe un traseu complet nou pe străzile din Lisabona.

Raliul Portugaliei a început joi seară cu o superspecială inedită, desfăşurată în capitala Lisabona pe un traseu urban în lugime de 3.27 km, la o distanţă apreciabilă de cartierul general situat în sudul ţării pe stadionul de fotbal Algarve.

Proba a fost adjudecată de Mikko Hirvonen, unul dintre piloţii echipei de uzină a constructorului Ford, care a fost cronometrat cu 2:49.6 şi l-a devansat cu peste o secundă pe Sebastien Loeb.

Clasamentul a fost completat de alţi doi piloţi care concurează pentru Citroen, Petter Solberg şi Sebastien Ogier, în timp ce Ford şi-a adjudecat şi locul patru prin Jari Matti Latvala. Revenit în competiţie după pauză voluntară pe care a luat-o în Raliului Mexicului, Kimi Raikkonen a ocupat poziţia a şaptea în proba de debut, fiind depăşit de Federico Villagra (Munchi's Ford), însă nu şi de Matthew Wilson şi Henning Solberg de la Stobart Ford.

Mini a ocupat doar poziţia a 10 prin Armindo Araujo, favoritul publicului local fiind la volanul modelului de clasa S2000, premergător modelului WRC care îşi va face debutul cu ocazia Raliului Italiei din luna mai.

Cel mai important eveniment al probei a fost incidentul în care a fost implicat Mads Ostberg, care a deteriorat grav unul dintre pneurile maşinii Stobart Ford şi a pierdut din această cauză peste două minute.

VIDEO: Raliul Portugaliei - Prima probă specială

 

Urmatoarele sase probe speciale sunt programate pe parcursul zilei de vineri.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru