Raliul Spaniei, PS 1-3/18: Loeb, lider detaşat

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.10.2011
Sebastien Loeb este lider în Raliul Spaniei după primele trei probe speciale, în care Sebastien Ogier şi Mikko Hirvonen au pierdut timp preţios din cauza prafului foarte dens.

Sebastien Loeb a început cu dreptul misiunea de a-şi apăra încă o dată titlul mondial printr-o victorie în Raliul Spaniei. Chiar dacă de obicei pilotul care pleacă primul pe traseu este dezavantajat de condiţiile de drum, situaţia a fost complet diferită pe macadamul din Spania din cauza prafului foarte dens pe care francezul şi ceilalţi piloţi l-au lăsat în urmă.

Întrucât a plecat primul pe traseu, pilotul Citroen nu a avut probleme de acest gen, însă Sebastien Ogier şi Mikko Hirvonen au pierdut fiecare peste 15 secunde numai pe prima probă specială din cauza vizibilităţii foarte reduse. Situaţia s-a îmbunătăţit pe următoarele două probe speciale, adjudecate de Sebastien Ogier cu un avans de câteva secunde în faţa rivalilor săi din lupta pentru titlu.

Totuşi, Loeb rămâne pe prima poziţie şi are un avans de peste cinci secunde în faţa lui Jari Matti Latvala de la Ford, Ogier şi Hirvonen ocupând doar poziţiile trei şi, respectiv, patru la finalul primei bucle.

Dacă Ogier se menţine la 15 secunde în spatele liderului, pilotul echipei Ford are deja de recuperat peste 36 de secunde, întrucât a pierdut timp preţios şi pe a doua probă specială.

Şi cei de la Mini au avut probleme majore de vizibilitate din cauza prafului, astfel că Dani Sordo a fost nevoit să meargă mai încet decât în mod obişnuit şi ocupă doar locul cinci în clasament la aproape un minut în spatele lui Loeb. Şi mai mult ghinion a avut Petter Solberg, care a pierdut o roată în PS 1 întrucât nu a văzut exact traseul, în timp ce Ken Block (Ford Fiesta RS WRC) şi Kimi Raikkonen (Citroen DS3 WRC) au abandonat deja lupta.

Raliul Spaniei - Clasament după PS1-3/18:

Loc Pilot Timp Diferenta
1. S. LOEB 39:09.3 0.0
2. J. LATVALA 39:18.2 +8.9
3. S. OGIER 39:26.1 +16.8
4. M. HIRVONEN 39:44.6 +35.3
5. D. SORDO 40:01.4 +52.1
6. M. ØSTBERG 40:17.3 +1:08.0
7. K. MEEKE 40:23.5 +1:14.2
8. H. SOLBERG 40:43.9 +1:34.6
9. E. NOVIKOV 40:51.3 +1:42.0
10. J.
HÄNNINEN
41:05.1 +1:55.8

 

În urma numeroaselor probleme de vizibilitate, organizatorii Raliului Spaniei au decis ca în ultimele trei probe ale zilei piloţii să plece pe traseu la un interval de patru minute, cu unul mai mult decât au stabilit iniţial pentru această etapă şi cu două mai mult decât specifică regulamentul WRC. Aceste probe vor avea loc în această după-amiază, iar ultima se va încheia pe timp de noapte, ceea ce ar putea complica şi mai mult situaţia.

Următoarele două zile nu vor fi afectate de acest gen de probleme, întrucât probele speciale vor avea loc pe asfalt.

Comentarii (4)

  • El Matadore
    Super Bad Boy Loeb! Cel mai tare din parcare!
    As vrea sa vad pe viitor un film gen Fast and Furious sau Taxi dar cu actori principali ca Loeb, Solberg, Raikkonen sau Ken Block...sunt cat de cat pretabili ca fete de hollywood si in plus nu au nevoie de dubluri la filmari...
    Cel putin in Europa cred ca va prinde Box Office-ul...
    5 0
  • @black_ink
    Ar fi super daca s-ar realiza un asa film.
    3 0
  • Se joaca cu ei
    Se jucat cu ei acum la sfarsitul sezonului si le-am dat impresia ca putea sa castige. E prea sigur pe el,detine controlul 100% asupra campionatului.
    1 1
  • florin8
    Imi place mult de Sebastian Leob,mi se pare unul din cei mai buni piloti si sper sa castige si in acest an....desi multi poate nu sunt de acord cu parerea mea....
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru