Raliul Suediei, PS 2-5/23: Luptă la baionetă între Hirvonen şi Latvala

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Mikko Hirvonen este lider în Raliul Suediei după primele cinci probe speciale, însă are un avans mai mic de trei secunde în faţa lui Jari Matti Latvala.

Primele patru probe speciale de vineri din cadrul Raliului Suediei s-au desfăşurat sub semnul echilibrului, iar lupta pentru victorie este foarte strânsă în special între piloţii finlandezi.

Mikko Hirvonen a urcat pe prima poziţie a clasamentului la finalul primei bucle graţie a două victorii obţinute în PS 4 şi PS 5. Pilotul echipei Citroen a reuşit astfel să-l detroneze pe fostul său coechipier Jari Matti Latvala, care urcase pe prima poziţie după victoriile obţinute în PS 2 şi PS 3.

Totuşi, diferenţa dintre cei doi rivali este de numai 2.9 secunde şi poate fi remontată cu uşurinţă în cursul probelor de după-amiază. Locul trei în clasament este ocupat de Mads Ostberg, care a obţinut acelaşi timp ca Latvala în PS 2 şi a fost lider timp de o probă specială, înainte de a coborî la peste 10 secunde în spatele finlandezului.

Chiar dacă nu se simte în largul său prin zăpezile scandinave, Sebastien Loeb rămâne în cursa pentru victorie în Raliul Suediei.

Pilotul echipei Citroen este pe locul patru la 12.4 secunde de Latvala, însă diferenţa include şi o penalizare de 10 secunde dictată pentru că a întârziat un minut la startul PS 2 pentru a înlocui câteva componente la DS3 WRC.

În spatele francezului s-a poziţionat Petter Solberg, care ar fi putut fi chiar lider dacă nu ar fi pierdut aproximativ 15 secunde în PS 4 după ce a pierdut controlul volanului. După ce a câştigat superspeciala de joi seară, Dani Sordo a coborât pe locul şase în clasamentul general şi îi are în spate pe Evgeny Novikov şi Patrik Sandell.

Raliul Suediei - Clasament general după PS 5/23:

 1.  Mikko Hirvonen      Citroen        44m17.7s
 2.  Jari-Matti Latvala  Ford             + 2.9s
 3.  Mads Ostberg        Adapta Ford     + 10.3s
 4.  Sebastien Loeb      Citroen         + 12.7s
 5.  Petter Solberg      Ford            + 14.6s
 6.  Dani Sordo          Mini            + 21.8s
 7.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford    + 30.5s
 8.  Patrik Sandell      Mini          + 1m03.4s
 9. 
Henning Solberg Go Fast Ford + 1m06.1s 10. Eyvind Brynildsen Adapta Ford + 1m25.0s

Citeşte aici avancronica Raliului Suediei, cronica sesiunii de calificări şi cronica primei probe speciale!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru