Raliul Suediei, PS 6-9/23: Latvala lider, Loeb la peste două minute în spate

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 10.02.2012
Jari Matti Latvala este lider în Raliul Suediei după primele nouă probe speciale, în timp ce Sebastien Loeb are de recuperat două minute după ce a lovit un banc de zăpadă.

Lupta pentru victorie în Raliul Suediei continuă să fie pasionantă intre finlandezii Jari Matii Latvala şi Mikko Hirvonen spre finalul primei zile de competiţie.

Latvala a avut o prestaţie mai bună pe parcursul după-amiezii şi a reuşit să să recupereze cele trei secunde care îl separau de Hirvonen, iar în PS 9 a profitat de parcursul sub aşteptări al pilotului Citroen şi şi-a creat un avans de peste 17 secunde în fruntea clasamentului general.

Pilotul echipei Ford poate acum să abordeze cu mai mult calm următoarele probe speciale, în timp ce Hirvonen simte răsuflarea din spate a lui Petter Solberg, care l-a devansat în PS 9 pe Mads Ostberg şi s-a apropiat la numai 2.8 secunde de finlandez.

Sebastien Loeb a dat semne că va rămâne în lupta pentru victorie după ce a stabilit cel mai bun timp în PS 6, însă în proba imediat următoare s-a lovit de un banc de zăpadă în al doilea viraj şi a pierdut peste două minute pentru a reveni pe traseu. În urma incidentului, pilotul echipei Citroen a coborât până pe locul 11, iar pe parcursul următoarelor două probe speciale a recuperat patru poziţii, ocupând acum locul 7 la două minute şi 10 secunde în spatele lui Latvala.

Între timp, Dani Sordo a pierdut orice şansă la un rezultat bun în Raliul Suediei după ce a întâmpinat defecţiuni tehnice la motor în PS 8.

În prezent, pilotul echipei Mini concurează pe locul 21 şi trebuie să recupereze peste 8 minute pentru a intra în puncte.

Sebastien Ogier, care concurează la clasa S2000 cu Skoda Fabia S2000, ocupă locul 11 în clasamentul general.

Raliul Suediei - Clasament general după PS 9/23:

 1.  Jari-Matti Latvala  Ford          1h22m16.8s
 2.  Mikko Hirvonen      Citroen          + 17.2s
 3.  Petter Solberg      Ford             + 20.0s
 4.  Mads Ostberg        Adapta Ford      + 31.6s
 5.  Evgeny Novikov      M-Sport Ford   + 1m11.5s
 6.  Henning Solberg     Go Fast Ford   + 1m46.8s
 7.  Sebastien Loeb      Citroen        + 2m09.7s
 8.  Patrik Sandell      Mini           + 2m16.3s
 9.  Martin Prokop       Czech Ford     + 2m24.6s
10.  Eyvind Brynildsen   Adapta Ford    + 2m56.1s

 

Ziua de vineri programează şi superspeciala din Karlstad care va avea loc pe timp de noapte pe un traseu cu lungimea de 1.9 km.

Citeşte aici avancronica Raliului Suediei, cronica sesiunii de calificări, cronica primei probe speciale şi cronica PS 2-5!

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru