Record de participanţi la clasa WRC în Raliul Italiei

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 26.04.2011
Un număr record de 20 de piloţi şi-au anunţat prezenţa în Raliul Italiei din luna mai la clasa WRC.

Raliul Italiei, a cincea etapă din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, va beneficia de un număr record de participanţi la clasa WRC.

Principala explicaţie pentru numărul ridicat de participanţi este debutul oficial al constructorului MINI, care a revenit în WRC cu un program parţial care se întinde pe parcursul a şase etape. Cei care vor urca la volanul unui Mini WRC sunt Dani Sordo şi Kris Meeke în cadrul echipei de uzină, acompaniaţi de piloţii privaţi Daniel Oliveira,  Armindo Araujo şi Patrik Flodin, care au închiriat maşini similare de la Prodrive, constructorul care supervizează activitatea Mini în competiţie.

Cei de la Citroen mizează de asemenea pe cinci exemplare, piloţii de uzină Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier fiind acompaniaţi de piloţii privaţi Petter Solberg, Peter van Merksteijn Sr şi Peter van Merksteijn Jr.

Între timp, Ford ocupă exact jumătate din pluton cu 10 maşini, dintre care două revin piloţilor echipei de uzină Mikko Hirvonen şi Jari Matti Latvala.

De asemenea, PG Andersson şi Evgeny Novikov vor reveni în acţiuni la volanul unui Ford Fiesta RS WRC după ce au mai concurat în Suedia şi Mexic. Una dintre absenţele de marca ale raliului este Kimi Raikkonen, care va reveni în campionat odată cu Raliul Greciei din luna iunie. Raliul Italiei va avea loc în perioada 5-8 mai.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru