Renault, interesată să concureze în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 21.01.2011
Renault analizează posibilitatea de a concura în Campionatul Mondial de Raliuri cu Megane Coupe sau viitoarea generaţie de Clio.

Renault a iniţiat un studiu de fezabilitate pentru a determina dacă ar putea concura cu succes în Campionatul Mondial de Raliuri. Informaţia a fost dezvăluită de o sursă apropiată de constructorul auto, care susţine că francezii sunt tentaţi să-şi sporească implicarea în raliuri.

Sursa a lăsat să se înţeleagă că este vorba despre WRC, întrucât a menţionat despre schimbarea regulamentului tehnic, care prevede trecerea la motoare turbo de 1.6 litri începând din sezonul 2011.

"Într-o anumită formă, Renault a fost întotdeauna implicată în raliuri, dar schimbarea regulamentului ne face cu siguranţă mai uşoară misiunea de a concura la cel mai înalt nivel. Posibilitatea de a fi reprezentată în toate niveluri este foarte interesantă pentru Renault", a declarat sursa citată.

Potrivit speculaţiilor, Renault ar putea concura în WRC fie cu modelul Megane Coupe, fie cu viitorul Clio, însă o decizie finală în acest sens va fi luată în următoarele luni, în cazul în care francezii vor confirma dorinţa de a participa în WRC.

Intenţiile francezilor de a concura în WRC vin la numai câteva luni după ce Renault şi-a redus participarea în Formula 1 la statutul de furnizor de motoare, competiţie în care se utilizează tot unităţi turbo de 1.6 litri.

Via | MaxRally

Taguri: Renault, WRC

Comentarii (8)

  • pacpac
    aa
    daca ar gasi un pilot bun probabil o sa reuseasca dar cu loeb prin preajma cam greu
    2 10
  • Succes Renault !
    Renault participa la competitii automobilistice de peste 100 de ani, deci probabilitatea sa dea peste cap topul clasamentului actual e foarte mare.
    14 4
  • the hep
    cind ma gindesc cum arata clio sport de serie , chiar mi-ar placea sa vad un clio wrc
    10 0
  • http://www.motorstory.ro/2010/12/gata-de-curse-renault-megane-rs-n4/
    5 0
  • @the hep
    stai sa vezi noul clio... va fi nebunie!
    7 1
  • the hep
    corect :)
    2 1
  • Implicarea unui construcor cu masini oficiale in WRC ar fi un lucru foarte bun, pentru ca WRC a scazut din popularitate odata cu plecarea unor constructori cu traditie si aparitia unor privati. WRC-ul arata diferit (in rau) fata de acum 10 ani cand concurau Ford, Subaru, Mitsubishi, Peugeot, Seat, Skoda.
    3 1
  • Sebastien Loeb?! cine-i asta?
    Sebastien Loeb e un ciot comparativ cu ce minuni poate face Renault in motorsport...
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru