Sebastien Loeb a câştigat pentru a opta oară Raliul Argentinei

de Daniel Popescu
Luni, 06.05.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Loeb a câştigat Raliul Argentinei după ce a profitat de o eroare şi de o pană suferite de Sebastien Ogier, care a completat podiumul alături de coechipierul său Jari Matti Latvala.

Este foarte emoţionant să câştig aici. A fost un raliu dificil cu probe complicate, dar atmosfera a fost grozavă. După atât de multe luni de la ultimul meu raliu pe macadam, a fost dificil să intru în ritm în prima probă, dar am pilotat perfect.

Sebastien Loeb
Pilot Citroen
Sebastien Loeb a bifat în Argentina a treia prezenţă în WRC dintre cele patru programate pentru acest sezon, iar nonuplul campion mondial a demonstratat că absenţele din Mexic şi Portugalia nu au avut niciun efect negativ asupra abilitaţilor sale.

Pilotul echipei Citroen s-a evidenţiat încă de la început ca unul dintre favoriţii la victorie, iar în PS 7 a preluat poziţia de lider după ce Sebastien Ogier a pierdut timp preţios în urma unei greşeli personale. Lupta pentru victorie părea să se reaprindă pe măsură ce pilotul Volkswagen recupera teren, însă o pană l-a determinat ulterior să concureze precaut şi să se mulţumească cu locul doi.

Astfel, Loeb a obţinut a opta victorie în ultimii nouă ani în Raliul Argentinei, în condiţiile în care coechipierul său Mikko Hirvonen a terminat doar pe locul şase după ce iniţial părea să se implice de asemenea în lupta pentru victorie.

Este un rezultat bun pentru noi.

Am avut multe probleme în acest weekend, dar suntem mulţumiţi că am ajuns la final. Încă învăţam şi, după primele cinci raliuri, totul merge bine.

Sebastien Ogier
Pilot Volkswagen
Ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de Jari Matti Latvala, care a revenit puternic după o pană suferită vineri şi s-a luptat până în penultima proba specială cu Evgeny Novikov, care a terminat în cele din urmă pe patru în fata coechipierului său de la M-Sport, Thierry Neuville.

Mads Ostberg, un alt pilot care a concurat cu Ford, a terminat pe locul şapte, în faţa lui Andreas Mikkelsen, al treilea pilot Volkswagen, şi a lui Dani Sordo de la Citroen. Ultimul punct pus în joc i-a revenit lui Martin Prokop.

În urma victoriei din Argentina, Loeb a revenit pe poziţia a doua în clasamentul general cu 68 de puncte şi are un avans de 11 puncte în faţa lui Hirvonen, în ciuda faptului că a participat la numai trei dintre cele cinci raliuri de până acum. Ogier rămâne lider detaşat al clasamentului cu 122 de puncte.

RALIUL ARGENTINEI - CLASAMENT FINAL

 1.  Sebastien Loeb      Citroen       4h35m56.7s
 2.  Sebastien Ogier     VW               + 55.0s
 3. 
Jari-Matti Latvala VW + 2m00.8s 4. Evgeny Novikov M-Sport Ford + 2m36.7s 5. Thierry Neuville M-Sport Ford + 4m40.5s 6. Mikko Hirvonen Citroen + 6m23.9s 7. Mads Ostberg M-Sport Ford + 11m02.2s 8. Andreas Mikkelsen VW + 13m22.1s 9. Dani Sordo Citroen + 13m22.3s 10. Martin Prokop Czech Ford + 14m07.6s Other WRC finishers: 11. Gabriel Pozzo M-Sport Ford + 16m59.6s 12. Daniel Oliveira Stohl Ford + 25m57.9s WRC retirements: Michal Kosciuszko Italia Mini SS6 Leading power stage results: Pos Driver Team/Car Time/Gap 1. Jari-Matti Latvala VW 12m57.2s 2. Sebastien Ogier VW + 1.4s 3. Mikko Hirvonen Citroen + 2.5s 4. Mads Ostberg M-Sport Ford + 6.9s 5. Andreas Mikkelsen VW + 8.7s

Comentarii (2)

  • asta este un fenomen jos palaria nu stiu exact de ce sa retras sau cine la fortat sa se retraga dar inca o data este un fenomen
    10 0
  • Diferentele(la varf) intre masini sunt nesemificative. Diferentele din tabel sunt date doar de talentul pilotilor si rareori de bafta/ghinion.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru