Solberg a testat pentru prima oara Citroen C4 WRC

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 22.01.2010
Petter Solberg a testat vineri una dintre cele doua masini Citroen C4 WRC cu care va concura in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri.

Petter Solberg a achizitionat recent doua masini Citroen C4 WRC, similare cu cele pe care le utilizeaza in prezent si campionul mondial Sebastien Loeb.

Norvegianul in varsta de 36 de ani a primit cele doua masini joi, iar vineri a efectuat prima evaluare pe un drum de teste din Suedia acoperit de zapada.

"Am inceput testele dimineata si pana acum am parcurs 15 kilometri, dar totul decurge bine. Inginerul meu are grija de masina si chiar daca abia am inceput sunt multumit", a declarat fostul campion mondial pentru site-ul oficial al WRC in timpul testelor de vineri.

Prima competitie propriu-zisa in care Solberg va testa calitatile noii sale masini este Raliul Finnskogsvalsen, un raliu local din Suedia bazat in mare masura pe drumurile pe care se concureaza si in cadrul Raliului Suediei din WRC. "Tratam acest raliu mai mult ca pe un test extensiv si este foarte convenabil pentru ca incepe chiar de la nga ferma mea. Este singurul raliu pentru care am avut timp pentru ca masinile au sosit abia azi-noapte, asa ca am fost foarte ocupati", a adaugat el.

La fel ca si anul trecut, Solberg va concura in editia 2010 a Campionatului Mondial de Raliuri cu propria sa echipa, obiectivul sau declarat fiind sa lupte pentru titlul mondial.

Noul sezon de WRC va debuta in 12 februarie cu Raliul Suediei.

Via | Petter Solberg

Taguri: Solberg

Comentarii (1)

  • tot mai tare e renault, mai ales dci.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru