Solberg aspira la titlul mondial in WRC

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 19.01.2010
Petter Solberg spera sa castige titlul mondial in WRC in 2010 intrucat va concura la volanul unui Citroen C4 WRC.

Sebastien Loeb a dominat cu autoritate Campionatul Mondial de Raliuri incepand din 2004, devenind singurul pilot din sporturile cu motor care a cucerit sase titluri mondiale consecutive. Lupta pentru suprematie s-a ascutit anul trecut, cand Mikko Hirvonen a terminat campionatul la un singur punct in spatele pilotului Citroen.

Sezonul 2011 se anunta insa si mai interesant, intrucat fostul campion mondial Petter Solberg a cumparat doua masini Citroen C4 WRC similare cu cele utilizate de Loeb, tocmai pentru a lupta de la egal al egal cu francezul pentru titlul mondial.

"Acesta este planul. Vrem sa luptam pentru titlu cu Loeb si Hirvonen. Acesta este motivul pentru care am muncit atat de mult pentru a obtine aceasta masina si bugetul necesar", a declarat norvegianul in varsta de 36 de ani citat de site-ul oficial al Raliului Suediei.

Campion mondial in WRC in 2003, Solberg va incepe pregatirile pentru noul sezon de WRC chiar la finalul acestei saptamani, cand va participa laFinnskogsvalsen, un raliu local din Suedia.

Editia 2010 a Campionatului Mondial de Raliuri va incepe in 12 februarie cu Raliul Suediei.

Via | RallySweden

Taguri: Solberg

Comentarii (1)

  • ...poate...
    ...daca ar fi fost in echipa oficială avea sanse... aşa, cine stie...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru