Solberg: "Latvala este pilot numărul 1 la Ford!"

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.12.2011
Petter Solberg a dezvăluit că va avea statut de pilot numărul 2 la Ford şi că principalul său obiectiv este să-l ajute pe Jari Matti Latvala să devină campion mondial.

Petter Solberg a confirmat joi seară semnarea unui contract cu Ford pentru sezonul 2012, punând astfel capăt unei perioada de trei ani în care a concurat ca pilot privat.

Norvegianul în vârstă de 37 de ani a câştigat titlul mondial în 2003 şi este unul dintre cei mai experimentaţi piloţi din WRC, însă potrivit propriilor declaraţii va avea un statut de pilot numărul 2 în cadrul echipei şi îl va sprijini necondiţionat pe coechipierul său Jari Matti Latvala.

"Aştept cu nerăbdare să lucrez cu Latvala, pe care îl cunosc de mult timp. Îl respect foarte mult pe Latvala şi pe Anttila Miikka (n.r - copilotul lui Latvala). Sunt competitori serioşi, dar cu picioarele pe pământ. Latvala este pilotul numărul 1 la Ford anul viitor şi înţeleg complet asta. Eu sunt numărul 2, dar obiectivul comun este să câştigăm titlul constructorilor pentru Ford. Pe lângă asta, vreau să-l sprijin pe Latvala în visul său de a deveni campion mondial", a precizat el într-un editorial scris pentru publicaţia britanică Autosport.

Solberg a efectuat deja un test pentru Ford la jumătatea acestei săptămâni, însă susţine că nu are dreptul de a vorbi despre maşina Ford Fiesta RS WRC până la finalul acestui an.

"Nu am permisiunea de a vorbi despre Fiesta şi cum m-am simţit la testul de joi, nu până de Anul Nou.

Tot ce pot să spun este că am efectuat 300 de km de teste şi totul a decurs bine. A fost un start grozav", a mai precizat el.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru