Solberg: "Nu voi renunţa niciodată la lupta pentru titlu"

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 29.03.2011
Petter Solberg crede în continuare în şansele sale la titlu, însă admite că are nevoie de un abandon al lui Sebastien Loeb sau Mikko Hirvonen pentru a reveni în luptă.

Petter Solberg a demonstrat în primele trei etape ale sezonului 2011 că rămâne unul dintre piloţii de referinţă ai Campionatului Mondial de Raliuri, însă numeroasele probleme de natură tehnică l-au împiedicat să urce pe podium şi să lupte pentru titlul mondial.

În prezent, pilotul privat care concurează cu Citroen DS3 WRC ocupă doar locul cinci în clasament la 27 de puncte în spatele liderilor Sebastien Loeb şi Mikko Hirvonen, însă rămâne încrezător în şansele sale de a cuceri un nou titlu mondial, după cel obţinut în 2003. Totuşi, el admite că are nevoie de un abandon din partea rivalilor săi pentru a avea mai multe oportunităţi să-şi atingă obiectivul.

"Nu voi renunţa niciodată. Ştiu cât de repede se pot schimba lucrurile în raliuri. Problema este ca viteza mea din ultimele trie raliuri nu se potriveşte cu rezultatele pe care le-am obţinut. Am calculat că 27 puncte înseamnă un raliu dacă câştig şi cineva abandonează, dar cineva trebuie să abandoneze.

Loeb şi Hirvonen sunt norocoşi pentru că au avut problemele lor dar au rămas în luptă, în timp ce eu am aceste pene", a declarat el pentru site-ul oficial al WRC.

Singurul motiv de îngrijorare pentru Solberg este că sponsorii nu vor fi interesaţi să-l sprijine financiar atât timp cât nu va reuşi să se claseze în mod regulat pe podiumul de premiere.

"Mă tem puţin pentru că trebuie să mă gândesc la sponsori şi, când eşti prea departe de podium, nu beneficiezi de acea promovare de care ai nevoie. Nu am nicio grijă (n.r - cu actualii sponsori), dar nu nu ştiu ce se va întâmpla în viitor. Trebuie să mă apropii şi ar fi frumos dacă unul dintre ceilalţi ar abandona curând", a mai precizat el.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru