Solberg va risca totul pentru a obţine victorii în WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 02.05.2011
Petter Solberg va schimba modul în care abordează strategiile în etapele de WRC şi va risca totul pentru a obţine victorii în acest sezon.

Fostul campion mondial Petter Solberg a avut ca prioritate să obţină rezultate constant bune în sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Raliuri, însă strategia s-a dovedit ineficientă în primele patru etape.

Norvegianul a avut probleme mecanice în Mexic, mai multe pene în Portugalia şi a abandonat în Iordania, motiv pentru care planurile sale au fost date peste cap. Din acest motiv, pilotul pivat care concurează pe un Citroen DS3 WRC a decis să-şi schimbe radical strategia şi să rişte totul pe calea atacului pentru a câştiga raliuri.

"De acum înainte voi da tot ce am mai bun oriunde. Este frustrant că am avut un start atât de dificil de an. În Portugalia am fost pe o poziţie bună fără strategie şi apoi am avut pene şi acelaşi lucru s-a întâmplat şi în Mexic, unde totul arăta bine. Acum, strategia este să fiu rapid, asta este", a declarat norvegianul în vârstă de 36 de ani.

Următoarea etapă de WRC va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în Italia, care a revenit în calendar după o absenţa de un sezon, iar pilotul privat este încrezător în capacitatea sa de a obţine un rezultat pozitiv pe macadamul din Sardinia.

"Îmi place evenimentul. Este un raliu dificil, dar drumurile sunt bune. Va fi un eveniment spectaculos şi întotdeauna ne-am descurcat bine acolo în trecut. Acum vreau să obţin ceva rezultate în aceste raliuri", a adăugat el.

Ultima victorie a lui Solberg în Campionatul Mondial de Raliuri datează de la Raliul Marii Britanii din sezonul 2005.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru