Sordo are un nou copilot începând din Raliul Germaniei

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 11.08.2010
Dani Sordo a renunţat la serviciile copilotului Marc Marti, pe care l-a înlocuit cu spaniolul Diego Vallejo.

Dani Sordo, pilotul echipei Citroen WRC, a anunţat oficial că a renunţat la serviciile copilotului Marc Marţi la capătul unei înţelegeri amiabile. Spaniolul va miza în ultimle etape ale sezonului 2010 pe conaţionalul său Diego Vallejo în vârstă de 37 de ani.

Sordo susţine că a luat această decizie cu scopul de a-şi îmbunătăţi rezultatele personale în Campionatul Mondial de Raliuri, în contextul în care viitorul său la Citroen este incert după ce constructorul francez a anunţat că va miza în sezonul viitor pe Sebastien Loeb şi Sebastien Ogier.

Spaniolul susţine că avea nevoie de o schimbare pentru a putea emite pretenţii la rezultate mai bune, iar în opinia sa Vallejo este persoana potrivită, întrucât acesta a făcut parte din echipa sa de recunoaştere pentru etapele desfăşurate pe asfalt în acest sezon.

"Am nevoie de o schimbare în maşină. Marti a fost un partener excelent în toţi aceşti ani, îi sunt recunoscător şi am învăţat foarte mult, dar am ajuns la concluzia că cel mai bun lucru pentru noi este să nu lucrăm ca pilot şi copilot", a declarat pilotul echipei Citroen WRC.

"Pe Vallejo îl cunosc personal de mult timp, aşa că relaţia umană este foarte bună. Mai mult decât atât, am făcut un test pentru a verifica cât de pregătit este. Sunt convins că va fi un bun copilot pentru mine în această conjunctură crucială", a adăugat el.

Marti a fost copilotul lui Sordo începând din 2005, când perechea a câştigat titlul în WRC Junior, iar din 2006 cei doi au colaborat la Citroen WRC. Anterior, Marţi a fost copilotul lui Carlos Sainz până la retragerea acestuia din WRC. În ciuda vastei sale experienţe în WRC, Sordo nu a obţinut nicio victorie în Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru