Suedia PS 10-12/21: Loeb micsoreaza diferenta fata de Hirvonen

De Daniel Popescu
Publicat Sambata, 13.02.2010
Sebastien Loeb s-a apropiat la numai 4.2 secunde de liderul Mikko Hirvonen dupa primele 12 probe speciale din Raliul Suediei.

Sebastien Loeb a dominat autoritar ultimele trei probe din Raliul Suediei inainte de vizita in parcul de service programata pentru aceasta dupa-amiaza.

Dupa ce liderul Mikko Hirvonen a castigat prima proba speciala a zilei de sambata, pilotul echipei Citroen Total a revenit in forta si a recuperat aproape 4 secunde in PS 10, ce s-a desfasurat la Sagen. Startul a fost amanat timp de 45 de minute din cauza securitatii precare a numerosilor spectatori prezenti pe traseu, insa francezul s-a achitat cu bine de sarcini si a terminat pe primul loc proba speciala in lungime de 14.23 km.

In mod surprinzator, Loeb a fost urmat in PS 10 de Marcus Gronholm, aflat la cel mai bun rezultat de pana acum in Raliul Suediei, in timp ce Hirvonen a sosit abia al treilea. Topul primilor 5 piloti a fost completat de Dani Sordo si Henning Solberg, in timp ce Jari Matti Latvala s-a multumit cu locul 6.

Lupta pentru suprematie a fost si mai acerba in PS 11, Loeb reusind sa se impuna in fata lui Hirvonen cu numai 0.2 secunde, in timp ce Latvala, Gronholm si Henning Solberg au complet topul primilor 5 piloti.

In schimb, Sordo a avut parte de un incident in urma caruia a pierdut aproximativ 15 secunde in aceasta proba.

In momentul in care rula in viteza a sasea, spaniolul a lovit o gramada de zapada si a pierdut controlul volanului, reusind in extremis sa revina pe traseu dupa ce a ramas fara spoilerul spate. "Mergeam foarte repede in viteza a sasea cand am lovit gramada, era foarte multa zapada si imi amintesc ca am vazut copaci si m-am gandit ca totul s-a terminat. Apoi, intr-un fel sau altul, eram din nou pe mijlocul drumului si totul era in regula. A fost incredibil", a explicat pilotul echipei Citroen Total.

Cea de-a 12-a proba speciala a fost una dintre cele mai echilibrate din acest weekend, intrucat s-a desfasurat pe o distanta de numai 1.87 km. Loeb s-a impus si de aceasta data, insa la numai 0.4 secunde de Latvala si la exact o secunda de Sebastien Ogier. Liderul Hirvonen a stabilit doar al 5-lea timp, finlandezul fiind insa la numai 2.5 sdecunde in spatele lui Loeb si 0.6 secunde in spatele lui Sordo.

Kimi Raikkonen si-a egalat cea mai buna performanta in aceasta etapa si a terminat PS 12 pe locul 8, urcand pana pe locul 26 in clasamentul general.

Lupta pentru victorie se da in continuare intre Hirvonen si Loeb, cei doi rivali fiind despartiti de numai 4.2 secunde.

In schimb, Dani Sordo, ocupantul locul 3, este la aproape 36 de secunde de lider si are sanse minime sa castige in Suedia primul raliu in WRC.

Iata clasamentul general dupa primele 12 probe speciale:

 Loc  Pilot  Masina  Timp / Dif
 1  Mikko Hirvonen  Ford  1:41:15.4
 2  Sebastien Loeb  Citroen  4.2
 3  Dani Sordo  Citroen  35.9
 4  Jari Matti Latvala  Ford  57.1
 5  Sebastien Ogier  Citroen  1:59.5
 6  Henning Solberg  Ford  2:57.9
 7  Mads Ostberg  Subaru  4:34.5
 8  Matthew Wilson  Ford  4:43.2
 9  P-G Andresson  Skoda  6:50.0
 10  Andreas Mikkelsen  Ford  7:48.8

 

Dupa PS 12, pilotii au avut oportunitatea de a reveni in parcul de service inainte de a lua startul in alte patru probe speciale programate sambata, care se vor desfasura in exact aceeasi ordine ca si PS 9-12.

Comentarii (1)

  • WRC
    Pentru cei ce nu au Motors TV pe televizor : http://www.portal-info.ro/tv-online/post-motors_tv-online.html .aici il gasiti online :D aici vom putea vedea rezumate din WRC :D
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru