Turcia, PS 1-4/23: Lupta echilibrata pentru primele pozitii

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 16.04.2010
Sebastien Ogier a preluat conducerea in Raliul Turciei dupa primele patru probe speciale, insa primii 5 piloti sunt despartiti de numai 8 secunde.

Editia 2010 a Raliului Turciei a demarat in aceasta dimineata cu primele patru probe speciale, insa niciun pilot nu a reusit sa se distanteze decisiv in clasament.

In mod surprinzator, Sebastien Ogier, pilotul echipei Citroen Junior, s-a instalat pe prima pozitie in clasament dupa ce a castigat doua probe speciale, in contextul in care celelalte doua le-au revenit lui Petter Solberg si Mikko Hirvonen. Dani Sordo ocupa locul 2 gratie unui parcurs constant si este urmat de Hirvonen si Solberg.

Sextuplul campion mondial Sebastien Loeb nu a iesit in evidenta in aceasta dimineata, ocupand in final locul 5, insa ramane la mai putin de 8 secunde in urma liderului.

La randul sau, Kimi Raikkonen isi continua parcursul bun din acest debut de sezon, reusind sa se pozitioneze pe locul 9 la un minut in spatele liderului, in ciuda faptului ca a lovit o piatra in a patra proba speciala.

“A fost ok. A doua proba speciala a fost nebuna, pentru ca nu am stiut nimic despre ea. In a patra proba am lovit o piatra, nu am putut sa o evit, dar nu stiu daca am deteriorat masina.

Dar in afara de asta nu a fost prea rau”, a declarat finlandezul.

Daca Raikkonen a scapat teafar in urma acestor peripetii, nu acelasi lucru se poate afirma si despre Henning Solberg si Ken Block. Cei doi au fost nevoiti sa abandoneze in urma unor accidente provocate de lovirea unor pietre mari in exact acelasi loc, pe parcursul primei probe speciale. Amandoi vor reveni in actiune sambata, conform regulii superrally.

Iata clasamentul complet al pilotilor inscrisi in WRC dupa primele patru probe speciale din Raliul Turciei:

 Loc  Pilot  Echipa  Timp / Dif.
 1  Sebastien Ogier  Citroen Junior  27:15.2
 2  Dani Sordo  Citroen Total  2.1
 3  Mikko Hirvonen  BP Ford  3.0
 4  Petter Solberg  -  7.4
 5  Sebastien Loeb  Citroen Total  7.8
 6  Jari Matti Latvala  BP Ford  12.6
 7  Federico Villagra  Munchi's Ford  40.4
 8  Matthew Wilson  Stobart Ford  51.7
 9  Kimi Raikkonen  Citroen Junior  58.6

Pilotii sunt prezenti in acest moment in parcul de service si vor reveni in actiune pentru ultimele 5 probe speciale ale zilei de vineri incepand cu ora 14:00.

Comentarii (1)

  • vruum
    Block ,mai bine ramanea la impreza lui, ca-i lasa pe astia fara Forduri.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru