Viitorul lui Raikkonen în WRC rămâne incert

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 26.11.2010
Kimi Raikkonen va concura cel mai probabil tot în WRC şi în sezonul următor, însă finlandezul nu ştie încă pentru ce echipă.

Viitorul lui Kimi Raikkonen în Campionatul Mondial de Raliuri nu a fost încă stabilit, fostul campion mondial al Formulei 1 fiind în plin proces de negociere cu mai multe echipe.

Se anticipează ca finlandezul va rămâne la Citroen Junior şi anul viitor, chiar dacă sponsorul Red Bull intenţionează să-şi micşoreze aportul financiar, iar managerul său spera ca situaţia să fie clarificată până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Bineînţeles, întotdeauna vrei să-ţi stabileşti planurile mai devreme decât mai târziu, dar uneori pur şi simplu nu este posibil. Sper să ştim în ce direcţie mergem până la sfârşitul lui noiembrie. Însă nu am vorbit cu nimeni din Formula 1. Raikkonen nu a închis încă usa, pentru că niciodată nu poţi să spui niciodată, în caz că apare oferta potrivită", a declarat Steve Robertson, managerul lui Raikkonen, pentru publicaţia finlandeză Turun Sanomat.

Raikkonen s-a refugiat în WRC în 2010 după ce şi-a reziliat contractul cu Ferrari pentru a-i face loc lui Fernando Alonso, însă Robertson consideră că pilotul pe care îl reprezintă s-ar fi descurcat cel puţin la fel de bine precum spaniolul.

"Cred că în mare ar fi făcut acelaşi lucru ca şi Alonso.

Alonso a avut un sezon grozav şi nu vreau să-i iau nimic. Nu vreau să fiu prost înţeles, dar cred că Raikkonen ar fi făcut o treabă bună în maşina", a mai precizat el.

Pe de altă parte, Raikkonen a confirmat joi că şi-a vândut acţiunile deţinute la echipa de Formula 3 care îi poartă numele. Aceeaşi strategie a adoptat-o şi Roberts, iar acţiunile celor 2 au fost preluate de celălalt acţionar al echipei, Anthony Hieatt. În urma tranzacţiei, echipa Raikkonen Robertson Racing îşi va schimba numele în Double R Racing începând de anul viitor.

Via | GMM | Autosport

Comentarii (21)

  • Pribeagul Kimi
    il asigur pe Robertson, ca si F. Massa termina inainte lui Raikonnen...
    Ca tot venind vorba de Raikonnen, am impresia ca nu o sa faca mare brinza WRC, si nici nu a facut, el este genu de pilot care, vrea sa impace si Capra si Varza...amesticind stilurile de pilotaj la un loc...ori esti pilot de F1, ori pilot de WRC....hai pa.
    26 18
  • ...
    Hai pa tie toreadorule :)))
    18 24
  • toreador023
    ma ! dar de unde stii tu cate stiluri ameste K.R.?? ai ceva frustari ?? de cate ori a terminat massa inaintea lui Raikkonen, eu as zice sa inveti sa scrii corect numele pilotilor si abia dupa sa incerci sa dai cu batul in balta
    12 21
  • las-o balta vere
    Daca ramane in wrc o sa mai faca niste tumbe si o sa fie comic sa-l revedem pe youtube:).Sunt curios daca va spune ca invata...cu cea mai buna masina de raliu.Cum ar fi sa-l vedem pe Webber sau Vettel in decor mereu si in final pe locul 10?Decat sa te faci de ras mai bine o lasi nene KR..lasa-i pe altii care pricep sportul ala...Incearca finlandia;)..acolo iesi primu.
    21 15
  • pt fraierul de addry
    Daniele, aici se incing lucrurile, mi-ai sters replica mea...la adresa individului cu name de "addry"....
    p.s. sa-ti scrii tu numele corect...si apoi incearca sa dai o replica demna
    16 10
  • addry
    In 2008 Kiri nu-l vedea pe Massa decat din spate!Poate ca in anul ala n-ai urmarit F1.
    17 11
  • pt toreador
    Deocamdata, Kimi e ultimul pilot care a castigat titlul pentru Ferrari...Nu mai vreau sa zic cum a pierdut titlul in 2005 din cauza masinii si a regulamentului in favoarea idolului tau...
    16 17
  • he he he ati nimerit aici in cuibul de viespi Raikkonen, are cativa fani inraiti pe aici, cu toate astea ramane un pilot slab si rezultatele vorbesc de la sine :)
    21 11
  • useri anti Kimi
    Nu mai bine cantati voi la alta masa?:)) Pana una alta,Kimi a reusit ce alonso nu a fost in stare si anume sa castige un titlu mondial in primul an la ferrari. Apoi,cred ca stiti cu totii ca in 2005 nu a luat titlul doar pentru ca monopostul a fost net inferior monopostului lui hotzonso. In 2008,italienii l-au preferat pe massa care prin iulie facea scandal prin presa ca el trebuie sa fie sustinut de Raikkonen,ca el e pilotul nr.1 in echipa etc. Zicea cineva ca in 2008 Kimi l-a vazut pe massa doar de la spate.Poate ar trebui sa revezi cursa de la Shanghai daca nu ma insel. Atunci cand a spus alexandrescu cea mai inteligenta chestie ever si anume ca "Kimi l-ar fi tinut pe massa in spate si fara roti". Lista ar putea continua,dar nu are rost ca oricum stiti si voi cine e KIMI RAIKKONEN :) Poate faceti o paralela si intre niste victorii ale lui Kimi si cele ale lui Alonso si de aceea ma gandeam sa va spun sa comparati Suzuka 2005 cu Nurburgring 2010 :)))))))
    15 24
  • si in wrc ce a resuit?
    21 11
  • @lol
    Numele sub care postezi e chiar sugestiv pentru replicile tale ce-i drept. Kimi e doar de un sezon in WRC si a reusit sa ia puncte inca din primele etape si este astfel primul pilot de istorie cu puncte atat in F1 cat si in WRC. Despre performante in wrc,vorbim peste vreo 2 sezoane daca va mai fi acolo ;)
    15 22
  • kirimiki
    alexandrin1907
    Fatuca, Alonso castiga in 2005 cu un monopost inferior lui mclaren.Mclaren aveau cel mai rapid monopost.Vorbesc ca de obicei hormonii din tine.Pana una alta vezi ce palmares are Alonso(in cati ani de F1) si ce palmares are betivanul ala atipic care in wrc se da peste cap cu o masina campioana mondiala.Rusinos si patetic.Kirikki n-are decat 2-3 persoane(de sex opus)care se multiplica in mai multe id-uri pe-aici.Cunoastem.Si mai cunoastem si cum se comporta cu niste copii care vin sa-i ceara un autograf.
    18 13
  • ...
    Sincer,e mult mai probabil ca cei care posteaza nelogati sa fie una si aceeasi persoana :) Anyway,nu am ce discuta cu persoane de acest gen. La revedere! :)
    14 20
  • Alexandra 1710
    ...Lasa-i in pace ca o sa cistige iar si in 2011,de data asta cu furtunu de alimentare dupa ei.O sa-i scoata massuta din rahat anul asta ......
    9 18
  • krashkkonen
    krashkkonen e un ratat. renault nu era de nasul lui deh, mare pilot prea mare pt o asa echipa
    17 9
  • imaginati-va asta
    Ferrari trebuie sa aiba o vitrina cu trofee. Preferatul lor Alonso trece pe acolo si admira realizarile Ferrari, istoria Ferrari. Ultimul trofeu, la mare cinste, dateaza din vremea lui Kimi Raikkonen ....
    6 9
  • @F1_Zone
    Priceless ! =)) Sper sa fie asa macar pana prin 2050 :)))
    7 8
  • @F1_Zone
    Ca si tine omul-finlandia e aproape de pensie si printre nenumaratele pahare de vodca luate sa-i treaca durerea de cap in urma tumbelor din wrc isi priveste vitrina si se gandeste ca pentru el vremea victoriilor in cursele cu motor a trecut...
    9 3
  • @Alexandra
    daca va fi asa, garantat ca nu se va supara nimeni .... pentru ca nu va mai fi niciun fan Ferrari .... nici macar din cei 4ever ... si asta cu mult inainte de 2050
    4 5
  • @F1_Zone
    Eu zic ca o sa mai fie destui...avand in vedere caracterul generatiilor ce vin si cat de asemanator e cu cel de care dau dovada cei de la ferrari...
    5 6
  • schumy-mania
    titlu
    Ar suna mai bine "viitorul lui Raikkonen ramane inert":)..
    6 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru