Volkswagen va rămâne în WRC cel puţin până în 2019

de Daniel Popescu
Marti, 10.06.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen a anunţat marţi că va participa în Campionatul Mondial de Raliuri cel puţin până în 2019, după ce conducerea a aprobat planurile pentru o nouă generaţie a maşinii de WRC pentru 2017.

Esential 2019 este sezonul pana in care va concura Volkswagen in Campionatul Mondial de Raliuri
16 victorii a obtinut Volkswagen in cele 19 etape de WRC la care a participat incepand din 2013
Volkswagen concurează în Campionatul Mondial de Raliuri începând din 2013, iar planul iniţial avea o durată de trei ani şi urma să se încheie la sfârşitul sezonului următor.

Conducerea constructorului german a analizat beneficiile programului de WRC şi a decis să prelungească participarea în competiţie.

Astfel, în perspectiva sezonului 2017, Volkswagen va realiza o nouă generaţie a maşinii Polo R WRC, iar participarea se va prelungi cel puţin până în 2019, întrucât acesta este intervalul în care poate fi folosită.

Dr Heinz-Jakob Neuser, unul dintre membrii consiliului de administraţie al Volkswagen, a explicat decizia prin faptul că WRC aduce numeroase beneficii de natură tehnică pentru maşinile din industria de serie.

"Campionatul Mondial de Raliuri este o platformă foarte bună pentru Volkswagen de a demonstra eficienţa, dinamica şi fiabilitatea maşinilor unui public global.

Campionatul este mai orientat spre tehnologia utilizată în maşinile de serie decât orice altă competiţie şi se bazează pe condiţiile reale pe care consumatorii noştri le întâlnesc zilnic", a declarat el.

Cu toate acestea, şeful Jost Capito a avertizat că WRC trebuie promovat mai bine în rândul fanilor, în special în ceea ce priveşte transmisiunile TV.

"Una dintre premisele pentru succesul campionatului este un format optimizat pentru televiziune, pentru ca raliurile să fie şi mai atractive pentru publicul general. Cerem promoterilor să lucreze împreună cu constructorii pentru a creşte semnificativ acoperirea mediatică a campionatului", a precizat el.

Volkswagen a câştigat ambele titluri mondiale în WRC în sezonul 2013 şi conduce ambele clasamente la jumătatea sezonului 2014.

Via Volkswagen

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru