VW vrea să-i ofere un test lui Vettel cu Polo WRC

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 05.12.2011
Volkswagen a dezvăluit că vrea să-l convingă pe Sebastian Vettel să testeze noul Polo R WRC şi să-l determine pe Carlos Sainz să revină în WRC.

Volkswagen va reveni în 2013 în Campionatul Mondial de Raliuri şi a semnat deja un contract cu Sebastien Ogier, însă planurile germanilor nu se opresc încă aici.

În cadrul evenimentului Autosport Awards de duminică, Kris Nissen, directorul Volkswagen Motorsport, a dezvăluit în premieră că intenţionează să-l convingă pe Sebastian Vettel, dublul campion mondial al Formulei 1, să testeze noul Polo R WRC. În al doilea rând, germanii încearcă să ajungă la o înţelegere cu dublul campion de raliuri Carlos Sainz pentru ca acesta să revină în WRC pentru o etapă.

"Voi anunţa ceva ce nu ştie nimeni. Mai avem două obiective. Unul este să-l aducem pe Sebastian... nu, de fapt să-l aducem pe Vettel în maşină pentru un test şi să-l aducem înapoi pe Carlos Sainz pentru un raliu", a declarat Nissen.

Sainz este consultantul Volkswagen Motorsport şi a avut un rol determinant în aducerea lui Ogier în cadrul echipei.

Întrebat dacă Vettel s-ar descurca mai bine în WRC decât Kimi Raikkonen, care nu a reuşit să impresioneze în cele două sezoane petrecute în competiţie, Nissen a evitat să ofere un răspuns cert, considerând că diferenţele dintre cele două competiţii sunt prea mari.

"Nu ştiu. Dar ştiu că Vettel a câştigat titlul (n.r - în F1) de două ori la o vârstă mult mai fragedă decât Raikkonen. Faptul că Raikkonen revine în F1 este grozav pentru sport, dar nu cred că va fi uşor pentru el să câştige un al doilea titlu", a mai precizat el.

Comentarii (1)

  • Smart
    VW nu are o traditie solida in motorsport asa ca ii bine ca investeste acum.
    Pacat ca nu au trimis Audi in F1, sau macar sa produca motoare cum fac Renault. Asta din perspectiva unui fan F1.

    Din perspectiva vanzarii de Polo-uri, e mai bine in WRC.
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru