Willy Rampf va gestiona programul de WRC pentru Volkswagen

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 23.08.2011
Willy Rampf, fostul director tehnic al echipei de Formula 1 BMW Sauber, a fost numit într-o poziţie similară la Volkswagen Motorsport şi va gestiona programul de WRC al constructorului german.

Volkswagen şi-a întărit în această săptămână departamentul tehnic al diviziei de motorsport, în perspectiva participării în Campionatul Mondial de Raliuri începând din sezonul 2013.

Astfel, constructorul german l-a numit în funcţia de director tehnic al Volkswagen Motorsport pe Willy Rampf, principala misiune a acestuia fiind să supervizeze dezvoltarea modelului Polo R pentru sezonul 2013 al WRC alături de şeful inginerilor, Francois-Xavier Demaison.

Rampf a mai fost implicat în raliuri în perioada 1998-1999, atunci când a gestionat participarea celor de la BMW în Raliul Dakar la categoria moto, iar ulterior a fost directorul tehnic al echipei de Formula 1 BMW-Sauber în perioada 2000-2010.

Experienţa vastă pe care a acumulat-o într-un deceniu petrecut în Formula 1 ar putea reprezenta un indiciu privind intenţiile Volkswagen de a ataca inclusiv Marele Circ, germanii nominalizând recent 2018 ca sezonul în care ar putea intra în competiţie alături de Ferrari, McLaren şi Red Bull Racing.

Via | Motorsport Aktuell

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru