Wilson, nemulţumit de alternarea suprafeţelor în probele speciale

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 19.05.2010
Matthew Wilson solicită renunţarea la alternarea suprafeţelor de asfalt cu cele de pietriş în cadrul probelor speciale din raliuri.

Matthew Wilson, unul dintre piloţii echipei Stobart Ford, şi-a exprimat dezaprobarea faţă de reintroducerea în regulament a suprafeţelor alternante în etapele Campionatului Mondial de Raliuri din acest sezon.

De acest tratament a beneficiat inclusiv Raliul Noii Zeelande, care a inclus porţiuni lungi de asfalt pe traseul alcătuit preponderent din pietriş.

"Pur şi simplu nu înţeleg. Raliul Noii Zeelande este un eveniment grozav cu unele dintre cele mai grozave drumuri din lume. Dar acele drumuri sunt pe pietriş, de ce să punem petice de asfalt la start? Pentru mine nu are sens şi asta dăunează caracterului unor raliuri grozave", a declarat Wilson.

O situaţie similară va avea loc şi în Raliul Marii Britanii, motiv pentru care Wilson anticipează probleme inclusiv la suspensiile maşinii sale.

"Cu toţii vom concura în regim de pietriş, aşa că maşina nu va avea stabilitate şi va ridica suspensiile pe pneuri de pietriş. Pentru mine nu are niciun sens", a mai precizat el.

Principala dificultate în concurarea pe suprafeţe diferite este dată de faptul că piloţii pot utiliza o singură specificaţie de pneuri pe tot parcursul raliului.

Astfel, pneurile potrivite pentru pietriş vor fi utilizate şi în probele speciale desfăşurate pe asfalt, ceea ce va îngreuna manevrabilitatea maşinilor. Alternarea suprafeţelor de concurs a fost reintrodusa de FIA în acest sezon cu scopul de a îmbunătăţi spectacolul în WRC.

Via | Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru