WRC: Kalle Rovanpera devine cel mai tânăr campion mondial din istorie

de Tiberiu Safta
Luni, 03.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kalle Rovanpera, pilotul finlandez al echipei Toyota în WRC, a cucerit primul său titlu mondial odată cu victoria obținută la raliul Noii Zeelande. În weekend-ul în care a împlinit 22 de ani, el a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria competiției și este primul finlandez care câștigă titlul după 20 de ani.

Kalle Rovanpera a scris istorie în Campionatul Mondial de Raliuri. Pilotul finlandez al echipei Toyota a câștigat primul său titlu mondial odată cu victoria obținută la etapa din Noua Zeelandă, revenită în calendarul WRC după o pauză de 10 ani.

Finlandezul a câștigat titlul chiar în weekend-ul în care acesta a împlinit 22 de ani, ceea ce face ca Rovanpera să fie cel mai tânăr campion mondial din istorie. În acest sezon el a câștigat 6 din cele 11 raliuri de până acum. El a fost cel mai rapid și mai constant pilot din acest an. Singurul care s-a ținut mai aproape de Kalle Rovanpera a fost estonianul Ott Tanak, campionul din 2019.

Kalle Rovanpera devine, de asemenea, primul finlandez care cucerește titlul după o pauză de două decenii. Înainte de el, ultimul pilot din Finlanda care obținuse titlul a fost Marcus Gronholm, în 2002. Din 2004 până în 2012, competiția a fost dominată de Sebastien Loeb, iar din 2013 până în 2021 a fost perioada de dominație a lui Sebastien Ogier.

Șirul de titluri a fost întrerupt doar o singură dată, în 2019, de către Ott Tanak.

Până la finalul sezonului WRC au mai rămas două etape. Următorul raliu va avea loc în Spania, iar primul sezon din epoca hibridă a campionatului se va încheia în Japonia.

via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru