Surpriză în WRC: Campionul Kalle Rovanperä, doar sezon parțial în 2024

de Tiberiu Safta
Luni, 20.11.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kalle Rovanperä, dublu campion mondial în WRC, a anunțat că va avea doar un sezon parțial în 2024. Pilotul finlandez dorește să-și reîncarce bateriile după două sezoane de mare succes.

În urmă cu puțin timp, Kalle Rovanperä a făcut un anunț care a surprins fanii raliurilor. Dublul campion mondial en-titre în WRC a anunțat că va concura la numai câteva etape din Campionatul Mondial de Raliuri în sezonul 2024. În același timp, pilotul finlandez în vârstă de 23 de ani a anunțat că și-a prelungit contractul cu Toyota pentru mai mulți ani.

Din fericire, se pare că doar 2024 va fi un sezon parțial pentru Rovanperä. El a confirmat că va reveni în WRC ca pilot full-time, cel mai probabil începând din 2025.

„Sunt foarte încântat că am semnat un contract pe mai multe sezoane și că voi continua să lucrez cu Toyota”, a declarat Rovanperä. „Anul viitor, voi concura doar în câteva raliuri, iar cel mai mare motiv pentru această decizie este faptul că pilotez în raliuri de 15 ani deja, o perioadă foarte lungă și deși ultimele sezoane au fost grozave, bineînțeles, acestea au fost foarte grele din punct de vedere mental și fizic.”

„Am simțit că acum este momentul de a lua o pauză timp de un an pentru a-mi reîncărca bateriile și apoi să revin full-time pentru a mă lupta din nou pentru titluri”, a mai adăugat Rovanperä.

via WRC

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru