WRC: Ogier, cel mai rapid în calificările din Raliul Suediei

de Daniel Popescu
Joi, 07.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a stabilit cel mai bun timp în calificările pentru Raliul Suediei şi îşi va alege primul poziţia pe traseu pentru probele de vineri.

Sebastien Ogier a oferit joi primele indicii că prestaţia bună din Raliul Monte Carlo, în care a terminat pe locul doi în spatele lui Sebastien Loeb, nu a fost o simplă întâmplare.

Aflat la volanul unui Volkswagen Polo R WRC, francezul a stabilit cel mai bun timp în sesiunea de calificări după ce a fost cronometrat cu 1:51.357 pe traseul cu o lungime de aproape 4 km. Conform regulamentului, el va avea posibilitatea să-şi aleagă primul poziţia pe traseu pentru probele speciale care vor avea loc vineri.

Ogier a fost urmat în clasament de Mads Ostberg de la M-Sport, în timp ce Citroen apare abia pe locul trei prin intermediul lui Mikko Hirvonen. Marea surpriză a fost clasarea lui Pontus Tidemand pe locul patru la volanul, pilotul echipei PTM Ford fiind urmat de Juho Hanninen (M-Sport) şi Jari-Matti Latvala de la Volkswagen.

Urmareste Automarket
Loeb, care în mod tradiţional nu a impresionat în Raliul Suediei, a ocupat doar locul opt, ceea ce ar putea reprezenta un dezavantaj în momentul în care piloţii îşi vor stabili poziţiile pe traseu. Nonuplul campion mondial s-a poziţionat în spatele lui Thierry Neuville (M-Sport), dar în faţa lui Evgeny Novikov (M-Sport) şi Dani Sordo (Citroen).
Piloţii îşi vor alege poziţiile pe traseu joi seara, iar ulterior vor lua startul în superspeciala de 1.9 km care marchează debutul efectiv al Raliului Suediei.

RALIUL SUEDIEI - REZULTATE CALIFICĂRI:

 1.  Sebastien Ogier     VW                  1m51.357s
 2.  Mads Ostberg        Qatar M-Sport Ford   + 0.900s
 3.  Mikko Hirvonen      Citroen              + 1.564s
 4.  Pontus Tidemand     PTM Ford             + 2.448s
 5.  Juho Hanninen       Qatar M-Sport Ford   + 2.561s
 6.  Jari-Matti Latvala  VW                   + 2.705s
 7.  Thierry Neuville    Qatar M-Sport Ford   + 3.037s
 8.  Sebastien Loeb      Citroen              + 3.468s
 9.  Evgeny Novikov      Qatar M-Sport Ford   + 4.163s
10.  Dani Sordo          Citroen              + 4.787s

Comentarii (1)

  • Loeb a fost dezavantajat, deoerece a pornit in calificari cand zona de start era acoperita cu gheata, pierzand aproximativ 2 sec conform autosport
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru