WRC: Piloţii vor câştiga puncte pentru ultima probă specială

De Daniel Popescu
Publicat Miercuri, 08.09.2010
Primii trei piloţi clasaţi în ultima superspecială a fiecărui raliu din sezonul 2011 vor primi puncte în clasamentul general.

Consiliul Mondial al FIA a anunţat miercuri o serie de modificări în regulamentul sportiv şi tehnic al campionatului Mondial de Raliuri, care vor intra în vigoare începând din sezonul 2011.

Din punct de vedere sportiv, cea mai importantă noutate este introducerea unui sistem de punctare pentru ultima probă specială a fiecărui raliu, care se va desfăşura în mod obligatoriu pe trasee scurte şi care va fi transmisă în direct pe posturile de televiziune.

Astfel, câştigătorul ultimei probe speciale a unui raliu va primi trei puncte în clasamentul general, în timp ce următorii doi clasaţi vor fi recompensaţi cu două şi, respectiv, un punct. Indiferent de numele celor care vor câştiga proba specială, clasamentul general al etapei va rămâne neschimbat, întrucât diferenţa dintre primii doi clasaţi este de şapte puncte (25 puncte vs. 18 puncte).

În plus, piloţii vor pleca în ultima probă specială la interval de numai un minut, pentru a maximiza spectacolul.

NOI RESTRICŢII PENTRU UTILIZAREA MOTOARELOR

Pe plan tehnic, FIA a introdus noi restricţii pentru utilizarea motoarelor. Astfel, după primele patru etape ale sezonului 2011, un pilot va avea la dispoziţie numai două motoare pentru celelalte nouă etape ale campionatului.

De asemenea, FIA a anunţat că, împreună cu North Sport One, promoterul WRC, va fonda o academie pentru tinerii piloţi de raliuri.

Via | FIA

Comentarii (1)

  • puncte pentru ultima proba
    idee buna; nu puteau sa o transmita in direct si sa nu prea conteze in acelasi timp.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru