Alonso: "Raikkonen nu este mai rapid decât Massa"

de Daniel Popescu
Joi, 10.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fernando Alonso consideră că performanţele Ferrari de anul viitor vor fi determinate de performanţele monopostului, întrucât Kimi Raikkonen nu este mai rapid decât Felipe Massa.

Esential 77 de puncte este avansul lui Vettel in fata lui Alonso in clasamentul general
1 punct este diferenta dintre Ferrari si Mercedes in clasamentul constructorilor
Ferrari a decis să-l înlocuiască pe Felipe Massa cu Kimi Raikkonen începând din 2014 cu scopul de a creşte şansele de a cuceri titlul constructorilor.

Totuşi, Fernando Alonso avertizează că nu piloţii vor fi determinanţi în lupta pentru titlul mondial, întrucât performanţele monopostului vor conta cel puţin la fel de mult, şi afirmă că oricum Kimi Raikkonen nu este mai rapid decât Felipe Massa.

"Anul viitor, împreună cu Kimi, putem face un campionat foarte bun pentru Ferrari şi putem încerca din nou să câştigăm cât mai multe puncte posibil. Dar în termeni de viteză, Felipe nu este mai lent. Când concurau împreună, Felipe era la fel de rapid ca el într-un fel. Aşa că, dacă avem un monopost competitiv, ne vom bucura de sezon şi vom face lucruri bune.

Dacă nu avem un monopost competitiv cred că va fi un sezon similar cu acesta", a declarat el.

În plus, Alonso a admis pentru prima oară că nu se mai gândeşte la titlul mondial în acest sezon, ca urmare a avansului de 77 de puncte pe care îl are Sebastian Vettel în clasamentul general. În schimb, noul obiectiv este să ajute Ferrari să se menţină pe locul doi în clasamentul constructorilor, întrucât echipa are un singur punct avans în faţa celor de la Mercedes.

"Evident, atunci când termini posibilităţile de a câştiga titlul mondial, este mai dificil să te motivezi. Dar luptţm în primul rând pentru a fi pe locul doi în clasament, ceea ce în mod sigur nu reprezintă un obiectiv fericit. Cred că este foarte important pentru echipţ să-şi îmbunătăţească poziţia în clasamentul constructorilor. Va fi important să fiu aproape de Felipe în ultimele şase curse pentru Ferrari şi ar fi frumos să fim amândoi pe podium pentru a sărbători o victorie sau altceva", a adăugat el. 

Comentarii (21)

  • Le-a dat foc fanilor lui Kimi! Si a inceput razboiul psihologic!
    25 5
  • pablo256r
    Felipe nu era mai lent decit Kimi inainte de accident. De atunci din pacate a cam regresat.
    25 7
  • Virgil
    Felipe s-a nascut lent accidentul nu a influentat prea mult viteza sa, au mai fost piloti accidentati (Lauda de ex). In primul rand Felepe nu este constant ca si pilot iar ca sa sa performeze ii trebuie masina buna. Nu-mi place Alonso deloc dar sunt ingrijorat pt Kimi. Ma tem ca nu-i va fi usor cu spaniolul care se stie din trecut cat de razbunator si ranchinuos este cand ii ameninta cineva tronul. Asa ca eu ca fan Kimi ma astept la orice din partea lui Alonso....chiar si la viteza dar sper ca Kimi sa fie mai bun desi sunt sigur ca nu-i va fi usor deloc.
    24 6
  • si dc a renuntat la titlu ... nu trebuia zis asa in public ...
    sa lupti pt locul 2 cu un Ferrari ... si dc masina nu poate ... nu-I de strigat in gura mare
    sunt de acord cu batranul Enzo, si dc nu merge masina ... show some respect

    Alonso parca cauta focul intentionat ... s-a inteles oare cu alta echipa?

    Cat despre comparatia intre Massa si Kimi ... no comment, ii bulshit
    17 8
  • Hm....
    Ca de obicei, vorbeste "mult, prost si fara rost". Daca ar vorbi cum piloteaza, ar fi fost mult mai bine pentru el. Sper sa il bata finlandezu', sa vad ce scuza mai inventeaza. Parca ar fi Alain Prost, cand e de vina masina, cand Pirelli, cand echipa, cand Masa nu-l ajuta, Domenicali nu-i manager bun,si aia si ailalta,masina de la anu' pare de acum necompetitiva'. Si-o merita si Ferarri, l-au adus ca pe un mare dezvoltator de monoposturi, un om care lucreaza cu echipa, se implica... sta numai la fabrica (imi amintesc ca Dom a spus dupa trei luni ca "a stat in primele trei luni la fabrica cat Rai in trei ani"). Este un pilot foarte bun, asta nu-i de contestat, dar cu atatea privilegii de pilot nr 1 la Fer i s-a urcat la cap. In general Montezemolo face numai tampenii, dar de data asta i-a facut-o bn, i-a adus un coechipier tare ca sa-l "calmeze"... La McLaren si-a facut singur bagajele cand a fost in aceeasi situatie, banuiesc ca va face acelasi lucru si aici. Show pt noi :)
    20 14
  • Montezemolo
    Nu i-a spus Luca sa nu mai critice echipa in public... el le spune ca au facut un lucru degeaba, ca-s idioti facand schimbarea asta. Fara sa fiu fan Kimi, e clar peste Masa.
    15 2
  • chiar daca accidentul lui massa nu a fost unul spectaculos, a fost mai grav din pct de vedere fizic decat cel al lui kubica din 2007. e normal ca massa sa fie nitel mai lent . personal as vrea sa-l vad si anul viitor intr-un monopost, dar sunt putine sanse. alonso - kimi nu ma va interesa ce vor face anul viitor - ma va interesa monoposturile. mi-as dori sa se termine cu dominatia red bull, dar cred ca va continua si in sezonul urmator. sa auzim numai de bine.
    11 4
  • Ai ma ce dracu ALONSO esti comic daca il compari pe MASSA cu KIMI in primul rand KIMI este un fost campion cu FERRARI in care tu nu esti deocamdata ,in rest vorbele sunt de prisos, draga ALONSO pazeste-ti ''fundul'' vine ne-a RAIKKONEN si o sa te faca praf.
    25 10
  • alonso poate sa spuna ce vrea.eu vorbesc pe date concrete.singurul coechipier valoros pt alonso a fost hamilton in 2007 la debut cand a surprins pe toti cu performantele sale,in schimb kimi l a avut pe coulthard nu un mare ,mare pilot dar nu se putea compara cu fisichela a lui alonso,dupa l a avut pe montoya care era pe val atunci ,si i a batut pe amandoi si nu s a speriat.asa vb si montoya la inceput dupa a tacut singur.alonso e un fff bun pilot ,dar altfel vor sta lucrurile cand va concura cu raikonnen cu acelasi material.
    12 0
  • Fernando, ti-e frica? Nu uita, Ferrari a castigat pentru ultima data cu ajutorul lui Kimi!!!
    15 6
  • Kimi are momentele lui in care e de neatins.Si-a batut toti coechipieri si eu merg pe mana lui,sigur il va bate pe alonso la final si sper sa vedem niste dueluri pt. victorie in 2014.Ciao
    15 2
  • Cam asa s-a fript Montoya
    15 1
  • Kimi a castigat singurul (deocamdata) titlu cu Ferrari din prostia celor de la McLaren.
    Aveti clasamentul la finalul anului mai jos.
    Pos Driver Nationality Team Points
    1 Kimi Räikkönen Finnish Ferrari 110
    2 Lewis Hamilton British McLaren-Mercedes 109
    3 Fernando Alonso Spanish McLaren-Mercedes 109
    4 Felipe Massa Brazilian Ferrari 94
    http://www.formula1.com/results/driver/2007/

    Mai exact in ultima cursa (Brazilia) Kimi a castigat, Alonso a ajuns pe 2 iar Hamilton pe 7. Massa a fost al doilea. Aici l-a ajutat Massa pe Kimi ... altfel probabil al doilea ar fi fost Alonso.
    S-a tot spus ca Massa il ajuta pe Alonso. Ajutorul cel mai important pe care l-ar fi putut da ar fi fost sa se claseze inaintea contacandidatilor de la RBR, sa ia puncte de la ei.
    Nici macar nu era atat de important ca sa termine colegul de echipa (Alonso) inaintea sa in cursa.
    Sper sa poata face asta Kimi. Desi din cate stiu nu-i place simulatorul. Iar in cazul asta va trebui ca altcineva sa ajute la dezvoltarea monopostului.
    3 4
  • vasileo
    Kimi Nu este mai rapid decat Massa, dar cu siguranta este mai rapid decat mine, a vrut sa zica Alonso :D
    10 2
  • Alonso a avut nu unul ci doi coechipieri care l-au cam dominat (de putin): Hamilton si Trulli! Ce va fi la anul? Greu de spus... sper sa se impuna Kimi dar Fernando are avantajul anilor petrecuti cu echipa (sa nu uitam ca Raikkonen parea un inadaptat la Ferrari (a fost un episod sesizat de presa italiana in teste: Massa se distra cu echipa iar el statea izolat si dormea intr-o masina)... ma mir de ce s-a intors la ei. Mai bine mergea la RedBull! (...cine stie ce i-or fi cerut austriecii in negocieri... probabil sa isi asume rolul lui Webber...)
    4 3
  • Kimi este cel putin la fel rapid ca Alonso. Nu stiu daca si la fel de constant, dar este rapid. Si are un important atu: nu este impresionat de coechiper! El piloteaza si atat. Un profesionist. Cred ca mai impresionat este Alonso de Kimi decat reciproca.
    10 1
  • "Când concurau împreună, Felipe era la fel de rapid ca el într-un fel"

    Abia dupa ce a plecat Todt ....
    Si oricum TU ALONSO ai avut parte de un Massa de dupa accident

    So, sai putin sa vedem la anu, nu iti ridica poalele de pe acum
    3 1
  • GrosJan
    Alonso greseste (si stie asta) sa considere ca sigur Massa este acelasi ca Massa din 2009. In al doilea rand, Massa nu a fost un concurent pentru Alonso ci omul la sacrificiu.

    Sunt trei posibilitati: 1) sunt relativ egali. 2) Kimi il bate rau pe Alonso. 3) Alonso il bate rau pe Kimi.

    Montoya era mai bine cotat decat Kimi dar dupa testul direct a facut mai putin si decat Coulthard pentru McLaren.
    7 0
  • GrosJan
    Alonso a castigat ultimul titlu in F1 in 2006, dar din 2007 e in fiecare an campion la declaratii.
    9 1
  • Fratilor il laudati atat pe Raikkonen de parca este al doilea Mesia in F1. Sa fim seriosi. Este un pilot bun si atat. daca era asa de tare il luau marile echipe de mai mult timp. Acum are bafta prostului de il mai ia Ferrari inapoi pentru ca Massa e lent rau in ultima perioada? E mai bun Alonso sau mai slab decat KR vom vedea. Eu unul cred ca e ceva mai bun Alonso, desi nu sunt un simpatizant al lui. DIn porcaria aia de masina a scos ceva. Uitati-va la masini mai bune, cu piloti cotati f bine si la punctajul lor.
    Unde este LH? KR(Lotusul este a doua masina anul acesta)?
    Sunt unii care urmaresc o formula 1 intr-o dimensiune paralela...
    4 6
  • ciprian..
    unde este LH? hmm is uitate mai bine unde era mercedes anul trecut se zbatea cu schumi pe locul 10...pe cand lotus a avut masina competitiva si anul trecut...chiar nu vede nimeni progresul mercedes facut prin venirea lui LH...
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru