Ferrari deschide un laborator de cercetare a celulelor de baterii pentru viitoarele sale modele electrice

de Tiberiu Safta
Miercuri, 10.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat oficial că a deschis un laborator care va ajuta marca italiană la dezvoltarea viitoarelor sale modele electrice. Noul laborator se va concentra asupra cercetării celulelor de baterii.

În 2025, Ferrari are în plan să lanseze primul său model electric din istorie. Până atunci, marca italiană face eforturi pentru ca tranziția către astfel de modele să fie cât mai ușoară și fără să compromită imaginea brand-ului.

Pentru aceasta, constructorul de la Maranello a anunțat că a deschis un nou laborator de cercetare a celulelor de baterii. Noul laborator va fi condus de către oameni de știință din cadrul Universității de la Bologna, din Italia. Aici vor fi analizate noi baterii în stare solidă, precum și tehnologii ca încărcarea rapidă, încărcarea termală și siguranța și performanțele celulelor.

Noul laborator înființat de Ferrari va accelera planurile mărcii de a introduce viitoare modele electrice în acest deceniu. Marca italiană mai precizează că va împărtăși rezultatele din urma cercetărilor cu furnizorii săi de celule pentru a îmbunătăți performanțele bateriilor care vor fi asamblate la Maranello. Acolo, Ferrari va construi și o fabrică specială pentru producția de acumulatori și de modele electrice și hibride noi.

via Automotive News Europe

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru