Avancronica Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei: titlul constructorilor, singura miză pentru Mercedes și Ferrari

de Daniel Popescu
Joi, 08.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes și Ferrari luptă pentru titlul constructorilor în cursa de la Interlagos, după ce Lewis Hamilton și-a adjudecat un nou trofeu la piloți.

Formula 1 ajunge la sfârșitul acestei săptămâni în Brazilia, pe unul dintre cele mai apreciate circuite din calendarul competițional.

Spre deosebire de alte sezoane, etapa este lipsită de tensiunea luptei pentru titlul piloților, întrucât Lewis Hamilton și-a adjudecat deja trofeul la finalul etapei precedente din Mexic.

Cu toate acestea, Mercedes și Ferrari au în continuare o miză importantă reprezentată de titlul constructorilor, mai ales că un astfel de trofeu echivalează cu o sumă mai mare de bani din drepturile TV. De altfel, oficialii Ferrari și-au exprimat public interesul pentru acest trofeu, mai ales că în acest an se împlinesc 10 ani de când Scuderia nu a mai obținut titlul constructorilor.

"Campionatul constructorilor nu este decis, iar echipa a redus diferența de puncte pe parcursul ultimelor două curse. Prin urmare, suntem determinați să luptăm până la final, începând cu Marele Premiu al Braziliei", a declarat Maurizio Arrivabene, șeful Ferrari.

Circuitul de la Interlagos

Departe de a fi un circuit presărat cu numeroase oportunităţi de depăşire, Interlagos reprezintă totuşi locul unde acestea nu sunt tocmai imposibile.

Unul dintre punctele de referinţă este primul viraj, acolo unde denivelarea este foarte mare, iar startul tinde să producă deseori incidente. Circuitul a fost reasfaltat în întregime înaintea ediţiei de anul trecut.

Piloţii vor avea la dispoziţie două zone în care vor putea folosi sistemul DRS în cazul în care se află la mai puţin de o secundă în spatele unui rival. Prima zonă de activare este situată pe linia dreaptă dintre virajele trei şi patru, cu punctul de detecţie amplasat în virajul doi. A doua zonă DRS este cea care începe înainte de intrarea în ultimul viraj şi continuă pe tot parcursul liniei de start sosire, în acest caz punctul de detecţie fiind situat la scurt timp după ieşirea din virajul 13.

Pentru această etapă, Pirelli a decis să furnizeze pneuri de compoziție supersoft, soft și medium, ca urmare a faptului că circuitul de la Interlagos este în mod tradițional unul destul de solicitant pentru cauciucuri.

În mod tradițional, vremea a produs numeroase surprize la Interlagos, inclusiv la primul titlu cucerit de Hamilton în 2008, iar ediția din acest an ar putea avea parte de un tratament similar.

Predicțiile actuale indică șanse de ploaie de 40% pentru antrenamentele de vineri, în timp ce sâmbătă și duminică șansele de precipitații vor crește la 50%, astfel că ar putea afecta desfășurarea calificărilor și a cursei. În plus, temperaturile maxime vor fi destul de scăzute pentru Brazilia pentru această perioadă a anului, cu 20 de grade vineri și 18-19 pentru sâmbătă și duminică. 

Marele Premiu al Braziliei la TV

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 9 noiembrie 15:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 2 vineri, 9 noiembrie 19:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Antrenamente 3 sambata, 10 noiembrie 16:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Calificari sambata, 10 noiembrie 19:00 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV
Cursa duminica, 11 noiembrie 19:10 Digi Sport, Telekom Sport Digi Online, Telekom TV

Comentarii (6)

  • Pe ploaie vor fi favoriti intotdeauna Merdeces fata de Ferrari.
    0 0
  • Dumnezeule, nesimtirea si ipocrizia duse dincolo de orice limita ! Hamilton : "Bottas partnership probably F1's greatest ever" !!! Si inca : "No plans to give win back to Bottas " !!! Motorsport.com !
    Adica il calca in picioare dupa ce amaratul ala a facut pentru el, ce n-a facut nimeni vreodata ! Halal champion ...
    23 16
  • The Dot
    @!!! E bine ca mai ai si tu despre ce sa vb. Ai grija sa nu-ti musti limba.
    Las' ca atunci cand o sa castige Vettel o sa le dea inapoi.
    Spor la tristete pana atunci!
    15 7
  • @The Dot Asa champion, asa fan ... era sa spun spor la bun simt ... ca si cand pentru voi asta ar fi o chestie accesibila ...
    10 7
  • The Dot
    Nu putem sa ne ridicam toti la nivelul tau si al "championului" tau.
    Dar totusi ai grija la limba, pana una alta, o mica neatentie si te otravesti.
    8 7
  • Cel putin un pilot Ferrari va fi pe podium.
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru