Bahrain vrea să găzduiască cursa din 2014 pe timp de noapte

de Daniel Popescu
Luni, 09.09.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bahrain a dezvăluit că va construi un sistem de iluminare artificială pe circuitul Sakhir pentru a găzdui cursa din 2014 pe timp de noapte.

Esential 3 va fi numarul curselor pe timp de noapte in sezonul 2014
Formula 1 este pe punctul de a avea trei curse pe timp de noapte în calendarul sezonului 2014, după ce organizatorii Marelui Premiu al statului Bahrain au anunţat investiţii majore într-un sistem de iluminare artificială.

Planul este ca noul sistem de iluminare să fie instalat pe circuit până la finalul lunii februarie, acesta fiind şi motivul pentru care Bahrain a solicitat organizarea cursei în luna aprilie.

Iniţial, planul lui Bernie Ecclestone era ca Bahrain să găzduiască prima cursă a sezonului în 2 martie, însă dată ar fi fost la limită pentru desfăşurarea evenimentului la lumina reflectoarelor.

"I-am solicitat lui Ecclestone să nu găzduim primul Mare Premiu al anului, pentru că avem o modernizare majoră a circuitului pentru cea de-a 10 aniversare (n.r - prima cursă în Bahrain a avut loc în 2004). Nu am vrut să fim la limită cu timpul.

Sunt multe lucruri (n.r - care se vor îmbunătăţi), dar cel mai important va fi o cursă pe timp de noapte", a declarat Zayed Al Zayani, preşedintele circuitului Sakhir.

În prezent, Singapore găzduieşte o cursă pe timp de noapte în luna septembrie, în timp ce etapă din Abu Dhabi începe la sfârşitul zilei şi se încheie pe timp de noapte.

Ecclestone a fost cel care a venit cu ideea curselor pe timp de noapte pentru că telespectatorii din Europa să poată urmări în direct la o oră rezonabilă şi etapele programate în Asia. Totuşi, Bahrain nu avea nevoie de o cursă în nocturna din acest punct de vedere, întrucât este cu numai o oră înaintea Europei Centrale.

Singura incertitudine este dacă Bahrain va găzdui întreaga cursă pe timp de noapte, caz în care ora de start va fi 18:00 (aceeaşi oră şi în România) sau dacă va prelua modelul Abu Dhabi, situaţie în care etapă va începe cu o oră mai devreme.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru