Button va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de la Austin

de Daniel Popescu
Vineri, 31.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jenson Button va utiliza o nouă cutie de viteze în Marele Premiu al Statelor Unite, motiv pentru care va fi penalizat cu cinci poziţii pe grila de start.

Esential 5 este numarul pozitiilor cu care Jenson Button va fi penalizat pe grila de start a Marelui Premiu al Statelor Unite
20 de puncte este diferenta dintre McLaren si Force India in clasamentul constructorilor
Jenson Button a dezvăluit că va fi nevoit să utilizeze o nouă cutie de viteze în Marele Premiu al Statelor Unite, întrucât componenta similară folosită începând cu etapa din Singapore are o defecţiune tehnică.

Întrucât regulamentul tehnic prevede că o cutie de viteze trebuie folosită pe parcursul a şase Mari Premii consecutive, schimbarea presupune o penalizare de cinci poziţii pe grila de start pentru pilotul britanic.

Pilotul echipei McLaren speră însă să nu aibă prea mult de suferit din cauza acestei penalizări, însă admite că are nevoie şi de o vreme călduroasă.

"Am o schimbare a cutiei de viteze, ceea ce înseamnă o penalizare de cinci poziţii.

Sper să fie cald, pentru că lucrurile să fie mai bune în cursă. Ne princepem să gestionăm temperaturile, iar în cursă ar trebui să fie strategii variante pentru opririle la boxe. De asta am nevoie când plec cu cinci poziţii în spate, pentru că, chiar dacă mă calific pe patru sau cinci, voi fi pe 10 pe grilă cu pneuri vechi când băieţii din spate vor avea cauciucuri noi", a declarat el.

Retrogradarea lui Button ar putea influenţa lupta pentru locul cinci în clasamentul constructorilor, acolo unde McLaren are un avans de 20 de puncte în faţa celor de la Force India. Un alt pilot afectat de penalizări va fi, cel mai probabil, Sebastian Vettel, care va pleca din pitlane dacă va înlocui integral unitatea de propulsie.

Alte stiri despre Marele Premiu al Statelor Unite:

▶ Formatul calificărilor a fost modificat

Program

Marele Premiu al Statelor Unite va avea loc după următorul program, conform fusului orar al României:

Eveniment Ziua Ora Transmisii TV
Antrenamente 1 vineri, 31 octombrie 17:00 -
Antrenamente 2 vineri, 31 octombrie 21:00 -
Antrenamente 3 sambata, 1 noiembrie 17:00 -
Calificari sambata, 1 noiembrie 20:00 Dolce Sport, RTL si M1
Cursa duminica, 2 noiembrie 22:00 Dolce Sport, RTL si M1

▶ Formula 1 la TV, pe internet şi pe tablete în 2014: unde poţi vedea în direct cursele din Marele Circ

Via Autosport

Comentarii (1)

  • iete cand s-au gasit si codasele sa se retraga ... tocmai acum cand ar fi trebuit sa culeaga ceva roade, acum cand incep penalizarile pe motive de fiabilitate ale celor din fata
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru