Carlos Sainz Jr va fi coechipierul lui Verstappen la Toro Rosso în 2015

de Daniel Popescu
Sambata, 29.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Carlos Sainz Jr, fiul dublului campion mondial de raliuri Carlos Sainz, a semnat un contract cu Toro Rosso pentru sezonul 2015 şi va fi coechipierul lui Max Verstappen.

Esential 20 de ani este varsta pe care a implinit-o Carlos Sainz Jr in 1 septembrie
7 victorii a obtinut Carlos Sain Jr in sezonul 2014 al Formulei Renault 3.5
7 este numarul pole position-urilor realizate de Carlos Sainz Jr in Formula Renault 3.5
6 este numarul curselor in care Carlos Sainz Jr a stabilit cel ma bun timp
Toro Rosso va aborda sezonul 2015 al Formulei 1 cu doi piloţi debutanţi, după ce a anunţat semnarea unui contract cu Carlos Sainz Jr.

Spaniolul în vârstă de numai 20 de ani face parte din programul Red Bull Junior dedicat dezvoltării tinerelor talente şi s-a remarcat în acest sezon prin titlul cucerit în competiţia Formula Renault 3.5, în care a obţinut şapte victorii. Pilotul a admis că debutul în Formula 1 reprezintă un vis pe care îl avea din momentul în care a fost recrutat de Red Bull.

"Acesta a fost obiectivul meu de când fac parte din programul Red Bull Junior şi trebuie să mulţumesc celor de la Red Bull pentru încrederea acordată.

Am avut un sezon plin de succes în acest an în Formula Renault 3.5 şi acum aştept cu nerăbdare să fac pasul spre Formula 1. În următoarele luni voi munci din greu la pregătirea mea, pentru a fi apt să urc în cockpit la Jerez pentru primul test al anului", a declarat el.

Sainz Jr era considerat de mai mult timp favorit pentru acest post în defavoarea lui Jean-Eric Vergne, însă decizia finală a venit la capătul sesiunii de teste care a avut loc în Abu Dhabi la începutul acestei săptămâni.

"Testul din Abu Dhabi cu monopostul de Formula 1 ne-a confirmat cu adevărat că este omul potrivit pentru acest post. A demonstrat că este pregătit pentru Formula 1. A avut un test plin de succes. A parcurs 100 de tururi, viteza a fost bună, la fel şi feedback-ul tehnic. A făcut tot ce ne aşteptam să facă, aşa că a fost o alegere naturală", a declarat Helmut Marko, consultantul Red Bull.

Pe lângă Sainz Jr şi Vergne, în cursa pentru al doilea loc liber la Toro Rosso au mai fost şi Alex Lynn, proaspăt campion în GP3 care a testat pentru Lotus în Abu Dhabi, şi Pierre Gasly, un francez de numai 18 ani care concurează în prezent în Formula Renault 3.5.

Ambii fac de asemenea parte din programul Red Bull Junior, care i-a propulsat deja la cvadrupla campioană mondială Red Bull Racing pe Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo şi Daniil Kvyat.

▶ Poveştile motorsportului: Red Bull Junior, pepiniera de campioni mondiali

Carlos Sainz Jr îl va avea drept coechipier la Toro Rosso pe Max Verstappen, care a fost confirmat la echipă încă din luna august şi care va deveni cel mai tânăr pilot din istoria Formulei 1.

▶ Poveştile motorsportului: Ascensiunea lui Max Verstappen din karting în Formula 1 în numai doi ani

Via Toro Rosso

Comentarii (21)

  • GrosJan
    Hmm, ma bucur sa aud asta, dar va fi greu sa faci o evaluare cam pe unde sunt acesti piloti, amandoi debutanti. Alta a fost situatia lui Kevin sau a lui Hamilton cand au debutat la McLaren cu campioni mondiali coechipieri.
    3 2
  • Ferrari
    Pai care ii rolul Toro Rosso? nu sa promoveze tinerele atlente si nu sa catige 50 de titluri intr-un sezon!
    3 7
  • GrosJan
    dar nu are de unde sa stie cat de talent e tanarul respectiv. Ricciardo a fost cu adevarat testat cand a facut echipa cu Vettel. Probabil ca a fost irosit tinut atat timp (netestat) la Toro Rosso, dar sa zicem ca atunci nu era turbo. E cu doua taisuri... pilotul poate fi bun si subevaluat sau din contra
    3 1
  • cristi
    tembelul asta se crede mare pilot!!!! vedeti cateva articole in urma!!! sa demonstreze!!!!!!!!!!!!!!!! nu intotdeauna zicala: asa tata asa fiu! aici e F1 nu raliu!!!
    4 3
  • GrosJan
    eu nu cred ca WRC e mai putin valoros decat F1. E ... altceva. Au migrat si piloti din F1 in WRC si au vazut ca acolo e raliu nu F1. A testat si Loeb in F1 dar cam atat. E acea specificitate din sporturile cu motor, tine de stil, experienta, material tehnic si de suprafata de rulare.
    6 0
  • cristi
    ma refeream la taicasu' fost campion de raliuri!!! asta mic tb. sa demonstreze,nu sa vb. fara continut!!!!!!!!!!!!
    3 3
  • Ferrari
    Cristi, taica ia zi tu, inteligentule, ce ai realizat in viata ta?
    4 4
  • Ferrari
    Gata, am inteles si de ce nu va place..... ii spaniol, ii sustinut de Alonso...... o fi avand el nevoie sa se maturizeze dar nu stiu daca uni nu au ratat momentul asta iremediabil!
    2 4
  • Sainz Jr poate sa fie cat de spaniol vrea. La Alonso nu asta e problema, ca e spaniol; problema "lui" is fanii pe care ii are. P'acilea nici macar nu discutam cu Alonso
    2 4
  • Ferrari
    Si care ii diferenta intre tine si un fan Alonso? Eu cand insult un pilot o fac defapt ca sa te enervez pe tine sau pe alti ca tine, tu cand il insulti pe Alonso speri ca el o sa aiba de suferit! Si cam asta ii diferenta cea mai mare intre fani lui Alonso si voi haterii!
    2 5
  • bei ferr, in general nu il insult pe Alonso. Doar spun drept, nu e cel mai bun de pe grila pentru ca ... uite cum consider eu, etc. La care te oftici tu si ma insulti pe mine. Deci cum e cu diferenta aia?

    Nu stiu cat o sa sufere Alonso fara al treilea titlu, dar nu-i doresc sa-l castige si asta ca sa va ofticati voi alonsistii partinitori, ca de "suferinta" lui nu prea ma intereseaza, e destul de bine acolo unde e
    3 3
  • Ferrari
    Deficit de atentie sau ADHD ai tu, citesti alonso si te exciti instant si restul frazei nu il mai intelegi...... Si in general ala ce inseamna, ca intr-un mesaj al tau din 666 nu scrii nimic de el doar faci aluzii? PE mine nu ma oftica ce scrii tu sau oricare nime in drum despre Alonso sau orice alt pilot, ma oftica cand vad ce fel de exemplare au drept de vot si reproducere!
    2 3
  • Singaporezul
    Avem aici o fiinta superioara,un "arian"care are dreptate si le stie pe toate.Apropo,Vettel a efectuaut un test la Fiorano intr-un Ferrari 2012 si credeti-ma ca nu am vazut ceva mai FRUMOS in F1. Vettel intr-un Ferarri ! Va da-ti seama cand va castiga prima cursa ce senzatie vor trai fanii lui Vettel si pe cealalta parte fani Ferrari anti -Vettel!Ca sa nu mai zic de Alonso! Sanatate.
    1 4
  • exact cum spuneam, cum scriu "alonso nu e cel mai bun de pe grila .." apari tu sa insulti persoana care scrie. Ce te-o fi durand in papuci asa tare de imaginea lui pe automarket nu stiu dar e ciudat. Ia zi, ai un poster mare cu el p'acas? Spuneai ceva de excitatie?
    0 3
  • Ferrari
    Mult prea prosti sa intelegeti ceva....... imi pare rau dar nu stiu sa vorbesc nici pe limba voastra si nici de la egal la egal cu asemenea exemplare!

    Ignoranta voastra este iesita din comun!
    0 7
  • Ferrari
    waw, ce grozav esti, formidabil, de grozav si nemaipomenit de inteligent dar din pacate mult mai prost decat prostia(daca ai participa la un concurs de inteligenta cu o bacterie te-ar bate de l-ar ustura cratima pe matolu` de mai sus)! cat despre actele sexuale....... lol, vezi ca iti ies besici in palma de la atatea vise erotice! Si pana la urma, ma-ta are cratima sau are virgula si nu stie daca exista viata dupa craciun?

    Flacau, continuam? dar hai si tu cu ceva texte mai inteligente nu din acestea din specia lui "6 cai frumosi" sau "toate fetele sa vina la mine" , arata si tu ca poti sa spui ceva care sa ridice peste zero absolut !

    P.S. singaporezu de la ce vine? de la aia care isi traiesc toata viata scurmand in gunoaie?
    0 6
  • Singaporezul
    Tu te-ai luat de familia mea.Eu am raspuns.Se vede ca esti facut pe centura.Singaporezul vine e la cea mai "frumosa" cursa i n F1 si anume Singapore 2008.Vezi ca vine Jetul.
    0 2
  • Singaporezul
    Deschide gura!
    0 2
  • Ferrari
    Si acum de ce scuzi? ti-am cerut eu asta? Nu te mai scuza flacau ca o sa areti si mai prost decat ai ajuns sa areti...... Cat despre luat de familie..... lol.... nu pot sa iti platesc cu aceeasi moneda, nu sunt zoofil, ups dar tocmai ce am facut-o........ Flacau mai bine o lasi asa cum este, tocmai cee am desffundat cu tine scurgerea la ferma de porci....... acu cateva ore eram nazist, acum sunt de pe centura te hotarasti odata ce vrei sa spui sau doar incerci sa areti mai prost decat in realitate? fcat despre jeturi, roflol, imi pare rau ca ai avut asemenea experiente sau..... hmmmmmm, defapt de ce mi-ar parea rau? Si sa sti ca ma-ta are cratima!
    0 3
  • Hai mai, mai terminati cu jignirile, e site de formula 1, nu de injuraturi. @Ferrari daca esti asa de inteligent, atunci nu mai raspunde tu provocarilor, dar si tie iti place sa te certi nene... Si inca ceva daca tot il corectezi pe singaporez, vezi ca "ca sa sti" se scrie cu 2 de i si intr-adevar are cratima ce ai scris mai sus.
    2 0
  • Ferrari
    Critica acceptata Alex, in general dublez multe litere da nu stiu cum se facce ca niciodata cand trebuie! :D cat despre cearta....... hah, inca nu m-ai vazut cum ma cert.....
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru