Caterham nu va primi licenţa pentru sezonul 2015 dacă nu concurează în Abu Dhabi

de Daniel Popescu
Marti, 28.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham nu va putea concura în sezonul 2015 în cazul în care nu va participa la Marele Premiu din Abu Dhabi, chiar dacă între timp va găsi investitori.

Ecclestone le-a dat un ultimatum că trebuie să fie în Abu Dhabi pentru a obţine licenţa pentru anul viitor.

Eje Elgh
Manager Marcus Ericsson
Caterham a primit acordul lui Bernie Ecclestone de a absenta de la urrmătoarele două curse programate în Statele Unite şi Brazilia pentru a găsi investitori după ce echipa a intrat în insolvenţă şi este administrată de o companie privată.

Administratorii au la dispoziţie doar câteva săptămâni pentru a găsi un investitor, întrucât dacă nu vor face deplasarea nici în ultima etapă programată la Abu Dhabi în 23 noiembrie nu vor primi licenţa pentru a concura în sezonul 2015. Informaţia a fost dezvăluită de Eje Elgh, managerul lui Marcus Ericsson, unul dintre piloţii celor de la Caterham din acest an.

"Ecclestone le-a dat un ultimatum că trebuie să fie în Abu Dhabi pentru a obţine licenţa pentru anul viitor. Fără licenţă, administratorul nu poate vinde echipa, pentru ca aceasta nu va mai valora nimic.

Bănuiesc că echipa va fi la ultima etapă a sezonului şi ca Ericsson va fi solicitat să concureze", a declarat Elgh.

Cel mai probabil, într-o situaţie similară se află şi Marussia, care va absenta de asemenea din cursă de la Austin.

Există o concurenţă mai mare pentru locurile disponibile. Am avut patru echipe pe listă, dar Caterham era pe ultimul loc.

Eje Elgh
Manager Marcus Ericsson
Între timp, Ericsson încearcă să găsească o nouă echipă pentru sezonul 2015. Chiar dacă nu a impresionat în sezonul de debut, suedezul are de partea sa avantajul unui pachet de aproximativ 18 milioane de dolari din partea sponsorilor, care ar putea fi atractiv pentru unele echipe.

"Nu pot să spun când vom ajunge la un acord pentru anul viitor. Chiar şi când eşti sigur în proporţie de 99.9%, tot nu eşti complet sigur. Mai avem nevoie de timp. Singurul lucru care s-a schimbat (n.r - după insolventa Caterham) este că există o concurenţă mai mare pentru locurile disponibile.

Am avut patru echipe pe listă, dar Caterham era pe ultimul loc", a adăugat managerul pilotului suedez.

Via Motorsport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru