Cursa din Japonia ar putea fi reprogramată sâmbătă sau luni din cauza taifunului Phanfone

de Daniel Popescu
Joi, 02.10.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
FIA analizează posibilitatea de a reprograma cursa de la Suzuka pentru sâmbătă sau luni, din cauza pericolului ca taifunul Phanfone să ajungă pe circuit în cursul zilei de duminică.

Esential 160 de kilometri pe ora este viteza estimata a vantului pentru ziua cursei de la Suzuka
FIA a anunţat oficial că monitorizează cu atenţie evoluţia taifunului Phanfone care s-a format în Oceanul Pacific şi care ar putea pune în pericol desfăşurarea Marelui Premiu al Japoniei.

Meteorologii japonezi au alcătuit trei simulări plauzibile pentru evoluţia taifunului, iar una dintre ele arată că taifunul ar putea ajunge duminică în zona de coastă a ţării, în apropierea circuitului de la Suzuka.

Chiar dacă această simulare nu se va concretiza, este foarte posibil ca ziua de duminică să fie afectată de ploi torenţiale şi vânturi de peste 160 de kilometri pe oră.

În acest context, forul mondial analizează posibilitatea de a reprograma cursa de duminică. Una dintre opţiuni este mutarea cursei sâmbătă după-amiază şi decalarea cu câteva ore a calificărilor, în timp ce al doilea scenariu este ca Marele Premiu al Japoniei să aibă loc luni. Prima variantă este şi cea mai posibilă, însă ar presupune desfăşurarea calificărilor la primele ore ale dimineţii şi anularea celei de-a treia sesiuni de antrenamente libere.

FIA va lua o decizie finală în privinţa cursei în cursul zilei de vineri, în funcţie de ultimele informaţii pe care le va primi cu privire la evoluţia taifunului.

Via The F1 Times

Comentarii (3)

  • ba sa-l dea castigator direct pe ALONTZO si gata treaba ! ajunge si el pe podium ....
    9 19
  • În România cursa ar fi fost reprogramată ca să aibă Ponta timp să-și facă poze cu toți băjeții. Că pe urmă cine mai ia laicuri pe feisbuc?
    19 15
  • si uite ca prea-ferr-ciuruitu-1 se pricepe si la politca romaneasca,la fel ca la formula 1
    13 9

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru