CVC Capital Partners vrea să-l îndepărteze pe Ecclestone şi să vândă acţiunile deţinute în F1

de Daniel Popescu
Vineri, 04.07.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1, intenţionează să-l îndepărteze de la conducere pe Bernie Ecclestone şi să vândă cea mai mare parte a pachetului de 35.5% din acţiuni.

Esential 35.5% este pachetul de actiuni detinut de Bernie Ecclestone in Formula 1
Formula 1 ar putea avea o structură radical diferită de conducere în următoarea perioadă, în cazul în care informaţiile dezvăluite vineri de publicaţia britanică The Guardian se vor dovedi reale.

Potrivit sursei citate, CVC Capital Partners, acţionarul principal al Formulei 1 cu 35.5% din acţiuni, a luat decizia de a-l îndepărta pe Bernie Ecclestone de la conducerea operaţiunilor.

Hotărârea a fost luată ca urmare a scandalului de corupţie în care este implicat britanicul în vârstă de 83 de ani cu privire la mita de 44 de milioane de dolari pe care i-a oferit-o unui bancher german pentru a evita plata unor taxe. Oficialii CVC Capital Partners consideră că imaginea lui Ecclestone şi, implicit, a Formulei 1 va fi grav afectată chiar şi în cazul în care Ecclestone va câştiga procesul. O astfel de decizie ar pune punct final controlului lui Bernie Ecclestone asupra Formulei 1 după aproape 40 de ani.

▶ Bernie Ecclestone: de la dealerul de maşini second-hand la conducerea Formulei 1

CVC Capital Partners nu a stabilit încă succesorul lui Ecclestone, însă persoane din interiorul fondului de investiţii au exclus varianta ca înlocuitorul acestuia să fie Christian Horner, şeful Red Bull Racing, sub pretextul că acesta nu are experienţă de conducere într-o corporaţie.

Prin urmare, este foarte posibil ca înlocuitorul lui Ecclestone să nu aibă experienţă în Formula 1.

Pe de altă parte, The Guardian afirmă că CVC Capital Partners intenţionează să vândă cea mai mare parte a acţiunilor pe care le deţine în Formula 1. Fondul american de investiţii deţine în prezent un pachet de 35.5% din acţiuni şi este acţionarul principal al competiţiei.

În acest moment nu există informaţii cu privire la numele posibililor invedtitori interesaţi de acţiunile celor de la CVC Capital Partners.

▶ Acţionarii Marelui Circ: cine conduce, de fapt, Formula 1?

Via The Guardian

Comentarii (4)

  • Interesanta veste, desi nu neasteptata.
    Bine sau rau, trebuie sa recunoastem ca Bernie a condus foarte multi ani F1 si a tinut in viata competitia in toate conjuncturile economice si politice globale. La un moment dat, cel putin datorita varstei lui va fi necesara o schimbare. In schimb sunt curios cine o sa vina in locul lui... Sa joci cat mai rentabil in domeniul financiar, dar sa pastrezi ideologia unei competitii auto vie.... este un fel de mission impossible, dar poate totusi...
    5 1
  • haleluia
    3 1
  • Deci, din cate am inteles eu, CVC va face una din doua. Fie il schimba pe Bernie si isi pastreaza calitatea de actionar majoritar si principal factor de decizie in F1, fie vinde actiunile, caz in care schimbarea lui Bernie nu are sens, pentru ca oricum, viitorul actionar majoritar va face modificarile pe care le considera el juste.
    1 0
  • Pe Bernie Ecclestone doar moartea il va indeparta de F1. Mi-am luat gandul de la faptul ca o sa-l vedem arestat. Iar in libertate va ramane implicat in F1. Probabil noul actionar il va lasa la conducerea competitiei. E un fel de Iliescu...
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru