Ecclestone, trimis în judecată pentru dare de mită

de Daniel Popescu
Joi, 16.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone a fost inculpat oficial într-un proces pentru dare de mită şi a demisionat din consiliul de administraţie al companiei care conduce din umbră Formula 1.

Esential 45 de milioane de euro este valoarea sumei pe care Ecclestone ar fi platit drept mita in 2006
Judecătorii de la Munchen au decis joi să-l trimită în judecată pe Bernie Ecclestone sub acuzaţia de dare de mită în tranzacţia efectuată în 2006 prin care fondul de investiţii CVC Capital Partners a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni pentru drepturile comerciale ale Formulei 1.

Britanicul în vârstă de 83 de ani este acuzat că a oferit 45 de milioane de euro bancherului german Gerhard Gribkowsky pentru a facilita tranzacţia dintre banca Bayern LB şi CVC Capital Partners. Ecclestone a confirmat efectuarea plăţii, însă a susţinut întotdeauna că a fost nevoit să-i ofere banii bancherului german pentru a evita plata unor taxe de aproape un miliard de dolari în Marea Britanie.

Domnul Ecclestone a propus să demisioneze din funcţia de director cu efect imediat.

Comunicat de presa
.
Procesul va începe cel mai probabil în luna aprilie, însă efectele deciziei de joi se simt deja în Formula 1. Ecclestone a anunţat într-un comunicat de presă că demisionează din consiliul de administraţie al Delta Topco Limited, una dintre numeroasele companii care controlează din umbră Formula 1.

"După o serie de discuţii cu consiliul de administraţie, domnul Ecclestone a propus, iar consiliul a acceptat, să demisioneze din funcţia de director cu efect imediat până când cazul se va închide", precizează compania într-un comunicat de presă. Demisia britanicului este însă una mai mult formală, întrucât Ecclestone va rămâne în continuare la conducerea Formulei 1.

Via Autosport, SkySports

Comentarii (3)

  • Cred ca deja e obisnuit sa fie acuzat.

    Hai ca mai este putin !! Hai ca se poate .... inca putin !
    0 1
  • vorba lui Constantinescu "sunt scarbit". Despre cate miselii din astea se aude peste tot dar cate mai raman in umbra...
    1 0
  • desters
    iesi afara si din F1 javra ordinara
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru