Ecclestone: "Câteva echipe vor să cumpere acţiuni în Formula 1"

de Daniel Popescu
Joi, 10.04.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bernie Ecclestone susţine că mai multe echipe intenţionează să formeze o alianţă prin care să cumpere un pachet minoritar de acţiuni în Formula 1.

Mai multe echipe au o conversaţie. Vom vedea cu ce soluţii va veni grupul. Poate că vor strânge împreună suficient de mulţi bani pentru a cumpăra acţiuni.

Bernie Ecclestone
CEO Formula One Management
Formula 1 este deţinută în prezent de o multitudine de companii şi persoane individuale, acţionarul principal fiind fondul american de investiţii CVC Capital Partners, care are 35.5% din acţiuni.

Bernie Ecclestone, care deţine la rândul său 5% din acţiuni, susţine că mai multe echipe analizează posibilitatea de a forma o alianţă care să achiziţioneze un pachet minoritar de acţiuni, aparent cu scopul de a avea o influenţă mai mare asupra regulamentului şi distribuirii veniturilor obţinute din drepturile comerciale.

"Mai multe echipe au o conversaţie. Vom vedea cu ce soluţii va veni grupul. Poate că vor strânge împreună suficient de mulţi bani pentru a cumpăra acţiuni. Discuţiile sunt la nivel de conversaţie şi s-ar putea să nu aibă niciun rezultat", a explicat britanicul în vârstă de 83 de ani pentru publicaţia Bloomberg.

Declaraţiile sale vin la numai câteva zile după ce publicaţia britanică Motorsport Magazine a dezvăluit că Red Bull Racing, Mercedes şi Ferrari ar putea fi interesate să cumpere acţiuni în Formula 1.

Potrivit sursei citate, în spatele afacerii s-ar afla tocmai Ecclestone, care ar dori astfel să-şi asigure în continuare influenţa în Formula 1 în cazul în care va pierde postul de CEO al Formula One Management dacă va fi găsit vinovat de dare de mită în cadrul unui proces care va începe în 24 aprilie.

Via Bloomberg, Motorsport Magazine

Comentarii (1)

  • Sper ca data de 24 aprilie sa reprezinte o victorie pentru Justitie, nu pentru Ecclestone.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru