Echipele au două propuneri pentru schimbarea regulamentului tehnic

de Daniel Popescu
Vineri, 06.02.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele din Grupul de Strategie au propus o nouă soluţie pentru schimbarea regulamentului în 2016, pe lângă ideea iniţială de a aduce puterea motoarelor la peste 1000 de cai putere.

Esential 2016 este sezonul in care ar putea avea loc schimbari importante in regulament tehnic
Cele şase echipe din cadrul Grupului de Strategie s-au reunit joi pentru a discuta despre oportunitatea unor schimbări de regulament tehnic cu scopul de a atrage mai mulţi fani în competiţie.

Propunerea iniţială de a îmbunătăţi motoarele pentru sezonul 2017 pentru ca acestea să ajungă la 1000 de cai putere este în continuare luată în considerare, însă echipele au venit şi cu o nouă propunere pentru sezonul 2016: implementarea unor pneuri mai late şi o creştere a lăţimii monoposturilor.

Inginerii echipelor au primit misiunea de a analiza cele două opţiuni pentru a identifica cea mai viabilă soluţie pentru viitorul Formulei 1, însă o decizie finală va fi luată şi în funcţie de costuri. Este posibil ca varianta cu pneuri şi monoposturi mai late să fie mai ieftină, însă Pirelli a anunţat anterior că orice schimbare în privinţa cauciucurilor trebuie să aibă loc începând din 2017, întrucât actualul contract de furnizor este valabil până la finalul anului viitor.

În cadrul aceleaşi întâlniri, echipele au respins solicitarea Marussiei de a concura în 2015 cu monopostul de anul trecut.

Via BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru