Formula 1 ar putea utiliza pneuri mai late din 2017

de Daniel Popescu
Joi, 15.01.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Formula 1 analizează posibilitatea de a mari lăţimea pneurilor începând din sezonul 2017 cu scopul de a garanta un aspect vizual mai agresiv pentru monoposturi.

Esential 400 de milimetri ar putea avea pneurile spate din 2017
2017 este anul in care ar putea fi introduse pneuri mai late in Formula 1
Reprezentanţii echipelor analizează în prezent o serie de modificări ale regulamentului tehnic prin care Formula 1 să devină mai atractivă în următorii ani. Principala noutate urmează să fie creşterea puterii motoarelor până la aproximativ 1000 de cai putere, iar o altă soluţie prevede creşterea lăţimii pneurilor.

În prezent, pneurile de pe puntea faţă au o lăţime de 245 de milimetri, în timp ce cauciucurile de pe puntea spate au 325 milimetri. Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, consideră că pneurile de pe puntea spate ar trebui să aibă o lăţime de peste 400 de milimetri.

"Pneuri mai late? Sună atrăgător. Când ne uităm la monoposturile din anii '70 nu ne gândim la ceva extrem precum un dragster, dar te gândeşti că este 'wow'.

În acest moment, pneurile sunt chiar mici din multe puncte de vedere. Suntem deschişi la discuţie. Mi-ar plăcea foarte mult să ajungem la peste 400 de milimetri pentru pneurile spate, pentru că sună mai bine", a declarat el.

O astfel de propunere va fi implementată cel mai devreme în 2017, atunci când Pirelli ar urma să semneze un nou contract pentru furnizarea pneurilor în Formula 1.

"Pentru 2016 ar fi foarte, foarte dificil de implementat. Am avea nevoie să aşteptăm până în 2017. Există o logică, întrucât contractul nostru se termina la sfârşitul lui 2016. Aşa că, dacă reînnoim contractul, ar trebui să combinăm cu asta", a adăugat el.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru