Echipele au reprogramat testele de iarnă pentru sezonul 2016

de Daniel Popescu
Joi, 01.10.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Echipele au fost nevoite să modifice programul testelor premergătoare sezonului 2016 după ce prima etapă din Australia a fost mutată cu două săptămâni mai devreme.

Esential 2 sesiuni de teste vor avea loc inainte de startul sezonului
8 zile vor dura cele doua sesiuni de teste premergatoare sezonului
Echipele stabiliseră ca prima sesiune de teste pentru sezonul 2016 al Formulei 1 să aibă loc în perioada 1-4 martie, situaţie posibilă ca urmare a planificării iniţiale ca prima etapă să se desfăşoare în 3 aprilie.

Cu toate acestea, FIA a confirmat miercuri seară că Marele Premiu al Australiei va avea loc în 20 martie, cu două săptămâni mai devreme. În urma acestei decizii, echipele sunt nevoite să-şi schimbe din mers planurile pentru cele două sesiuni de teste premergătoare noului sezon.

La capătul unor discuţii comune, echipele au stabilit ca prima sesiune să aibă loc în perioada 22-25 februarie, în timp ce a doua sesiune a fost programată în 1-4 martie. Ambele se vor desfăşura pe circuitul de la Barcelona.

Chiar şi aşa, programul echipelor a devenit foarte încărcat, mai ales că diferenţa dintre prima sesiune de teste şi prima cursă s-a scurtat cu o săptămână.

În plus, echipele şi-au planificat dezvoltarea monopostului cu gândul că prima cursă va avea loc în aprilie, astfel că trebuie să-şi reorganizeze planurile şi din acest punct de vedere. Veştile sunt proaste în special pentru Red Bull Racing şi Toro Rosso, care nu au semnat încă parteneriate pentru motoare cu Ferrari şi sunt în întârziere cu dezvoltarea monoposturilor.

În plus, echipele sunt pe punctul de a stabili şi programul testelor din timpul sezonului pentru dezvoltarea monoposturilor pentru sezonul 2017, când vor fi introduse schimbări majore în regulament. Astfel, prima sesiune ar urma să aibă loc după Marele Premiu al Spaniei, în timp ce a doua se va desfăşura pe circuitul din Abu Dhabi la finalul campaniei.

Via Motorsport

Comentarii (1)

  • Marius
    Inca o 'veste buna' pentru Red Bull.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru