Enzo Ferrari va fi interpretat de Robert De Niro în filmul biografic "Ferrari"

de Daniel Popescu
Vineri, 10.04.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Robert De Niro, unul dintre cei mai apreciaţi actori americani, îl va interpreta pe Enzo Ferrari într-un film despre viaţa fondatorului Scuderiei Ferrari care va avea premiera în cinematografe în 2016.

Este o onoare şi o bucurie să spun povestea unui om extraordinar care a revoluţionat lumea auto în diferite perioade istorice.

Robert de Niro
Actor american
Viaţa lui Enzo Ferrari va fi transpusă pe marile ecrane prin intermediul unui film cu buget semnificativ realizat la Hollywood. Informaţia a fost dezvăluită de popularul actor Robert De Niro, care va interpreta rolul fondatorului Scuderiei Ferrari, iar americanul afirmă că proiectul este prioritatea sa.

"Pentru mine este o onoare şi o bucurie să spun povestea unui om extraordinar care a revoluţionat lumea auto în diferite perioade istorice", a declarat De Niro pentru publicaţia italiană Il Messaggero.

Filmul se va numi "Ferrari" şi va apărea la cinema în 2016

Filmul va purta numele "Ferrari", iar producţia va începe în curând pentru ca pelicula să apară în cinematografele din întreaga lume în 2016. Producătorul filmului biografic este Gianni Bozzacchi, proprietarul casei de producţie Triworld Cinema, care va colabora în cadrul proiectului cu Tribeca Enterprises, o companie media deţinută de De Niro.

"Filmul se va numi Ferrari şi este bazat pe o poveste epică. Va avea un buget semnificativ şi va avea o acoperire largă, începând din 1945 până în anii '80, cu diverse ere şi episoade", a explicat Bozzacchi.

Regizorul filmului ar putea fi Clint Eastwood, care a solicitat însă să citească scenariul înainte de a lua o decizie finală, iar scenarişti ar putea fi Stephen J Rivele şi Christoper Wilkinson, cei care au lucrat şi la celebrul film Nixon.

Robert de Niro il va interpreta pe Enzo Ferrari

Enzo Ferrari, omul din spatele succesului Ferrari

Esential 2016 este anul in care va aparea la cinema filmul "Ferrari"
Născut la Modena în 1898, Enzo Ferrari a fost nevoit să se angajeze în industria auto pentru a se susţine financiar, iar în 1919 a debutat în cursele de maşini.
Pe parcurs a colaborat în special cu Alfa Romeo şi a început să se implice în conducerea propriilor echipe. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica sa de la Modena a fost bombardată de forţele aliate, iar Ferrari a relocat producţia la Maranello.

Acesta este momentul în care va începe practic şi acţiunea din film, cu fondarea Ferrari S.p.A în 1947. Alaturi de propria sa echipă Scuderia Ferrari, Enzo Ferrari a înregistrat succes la Le Mans şi în Formula 1. În 1969, Ferrari a vândut 50% din companie către constructorul italian Fiat, iar doi ani mai târziu a părăsit postul de director executiv al diviziei de maşini de stradă. Ulterior, el şi-a concentrat atenţia pe echipa de Formula 1 şi a încetat din viaţă în 1988.

Robert de Niro, de la Godfather II la filme de comedie

Născut în urmă cu 71 de ani, Robert De Niro este unul dintre cei mai apreciaţi actori şi producători de la Hollywood şi are la activ peste 90 de filme. Pe parcursul carierei sale, a jucat în filme celebre precum Mean Streets (1973), The Godfather Part II (1974), Raging Bull (1980),  Taxi Driver (1976) sau Cape Fear (1991), multe dintre ele fiind realizate în colaborare cu regizorul Martin Scorsese.

În plus, a jucat şi în filme de comedie precum Meet the Parents (2000).

Ultimul film legat de lumea auto care a apărut pe marile ecrane a fost "Rush", care a avut premiera în anul 2013 şi a relatat lupta pentru supremaţie în Formula 1 dintre James Hunt şi Niki Lauda. 

▶ Rush - un film memorabil inclusiv pentru cei care nu sunt fanii Formulei 1

Via Il Messaggero, Motorsport

Comentarii (5)

  • mishazaitev
    Lupta pentru supremaţie în Formula 1 dintre James Hunt şi Niki Lauda, este probabil singurul lucru pe care l-a inteles autorul articolului uitandu-se la Rush. In realitate este vorba despre mult mai mult decat atat! Este vorba despre o relatie dintre doi competitori care, in realitate s-au stimat enorm reciproc si despre vointa lui Lauda de a-si urma visul chiar daca, initial, avea totul la picioare, chiar daca, ulterior, datorita cumplitului accident pe care l-a suferit, acest vis parea de neatins! Iata ce declara Niki Lauda despre James Hunt " "We were big rivals, especially at the end of the [1976] season, but I respected him because you could drive next to him—2 centimetres, wheel-by-wheel, for 300 kilometres or more—and nothing would happen. He was a real top driver at the time"! Aceasta este adevarata morala filmului. Fiarplay-ul, nu lupta! Admiratia reciproca intre doi piloti extraordinari care depaseste rivalitatea, nu incrancenarea!
    25 10
  • Nu ma intereseaza cat o sa coste dar la filmul asta o sa rup usa la premiera, cu toata familia. RUSH mi-a placut la nebunie iar Nicki Lauda a fost pentru mine un personaj perfect.
    Probabil "Ferrari" va fi un pic altfel, dar daca Clint Eastwood accepta scenariul, sunt sanse mari sa iasa un film de referinta.
    5 5
  • Există deja un film despre viața lui Enzo Ferrari, în italiană. Trebuia ca acest film să vină cu ceva nou, altfel va fi doar un produs comercial bine vândut, la fel ca Rush.
    5 5
  • Epic!!!

    astept premiera!

    Forza Ferrari!
    7 3
  • @ferr1: cu ce anume nou sa vina? ca in film e vorba de viata unui tip, care a murit, deci S-A PETRECUT, A FOST in trecutul relativ apropiat. Sa bage minciuni, ca sa devina ceva gen suleiman, sa introduca gagici sa tina spectatorii sau ce?
    5 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru