Ericsson, confirmat la Sauber pentru sezonul 2015

de Daniel Popescu
Duminica, 02.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Marcus Ericcson a semnat un contract cu Sauber pentru sezonul 2015. Giedo van der Garde este creditat cu mari şanse să obţină al doilea loc.

Esential 20 de milioane de dolari este suma estimativa pe care o va plati Marcus Ericsson pentru a concura pentru Sauber in sezonul 2015
Sauber a anunţat după calificările pentru Marele Premiu al Statelor Unite semnarea unui contract cu Marcus Ericsson pentru sezonul 2015 al Formulei 1.

Suedezul în vârstă de 24 de ani a debutat în Formula 1 în acest sezon la Caterham, echipă care este în insolvenţă şi caută un investitor pentru a putea continua participarea în Marele Circ.

"După o săptămână foarte turbulentă, am primit din senin cel mai bun cadou de Crăciun. Sauber are încredere în mine pentru 2015 şi acest lucru mă face mândru, pentru că Sauber este cunoscută ca una dintre cele mai bune echipe pentru dezvoltarea piloţilor. Va fi o provocare grozavă", a declarat el.

Ericsson a semnat însă cu Sauber în special datorită unui pachet financiar atractiv, iar presa internaţională susţine că suedezul va plăti 20 de milioane de dolari prin intermediul sponsorilor pentru a concura pentru elveţieni.

Van der Garde, în pole position pentru al doilea loc

Din păcate, trebuie să privim piloţii ca o sursă de venit.

Multe echipe sunt în aceeaşi situaţie.

Monisha Kaltenborn
Sefa Sauber
Sauber traversează o perioadă dificilă din punct de vedere financiar, iar presa internaţională susţine că echipa va adopta acelaşi model şi în cazul celui de-al doilea pilot. Deşi lucrează în prezent cu Adrian Sutil şi Esteban Gutierrez, pilotul de rezervă Giedo van der Garde este creditat cu cele mai mari şanse să devină coechipierul lui Ericsson, prin prisma banilor pe care îi poate aduce la echipă.

Oficialii Sauber nu au comentat direct această situaţie, însă au admis că sunt nevoiţi să se uite după piloţi capabili să aducă bani la echipă. "Din păcate, trebuie să privim piloţii ca o sursă de venit. Multe echipe sunt în aceeaşi situaţie", a precizat şefa Monisha Kaltenborn pentru publicaţia germană Bild.

Via Sauber, GMM

Comentarii (3)

  • eu nu-l văd pilot pe Ericsson.
    3 3
  • C Long
    Pilot este...dar nu il vad la nivelul lui Hulkenberg din 2013 sau poate chiar Sutil.

    Daca pleca Guttierez si vine Ericsson e cam acelasi lucru.
    10 2
  • Daca Sauber ar avea norocul sa prinda si pilot bun si cu sponsor ... ar fi mirific pentru ei ...

    pornind din comparartia cu Koba, Ericsson nu pare varianta de mai sus ...

    dar ce s-a intamplat cu Gutierez si banii de la Telmex?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru