Ferrari analizează posibilitatea de a concura la Le Mans cu noul motor de Formula 1

de Daniel Popescu
Joi, 05.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a confirmat că analizează posibilitatea de a concura la clasa LMP1 a cursei de 24 de ore de la Le Mans cu motorul turbo V6 de 1.6 litri pe care îl dezvoltă pentru Formula 1.

Nu putem spune că Ferrari va fi la LMP1, dar în acelaşi timp nu putem spune că Ferrari nu va fi în LMP1.

Antonello Coletta
Sef Ferrari Motorsport
Formula 1 va trece anul viitor la motoare turbo V6 de 1.6 litri, similare ca specificaţii cu cele utilizate în mod curent la clasa LMP1 din cadrul Campionatului Mondial de Anduranţă, al cărui eveniment central este Cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Ca urmare a acestei similitudini, Ferrari a confirmat pentru prima oară că analizează oportunitatea de a concura la Le Mans la clasa LMP1, însă până în prezent nu a fost luată nicio decizie cu privire la anul în care se va întâmpla acest lucru.

"Este normal ca Ferrari să analizeze toate oportunităţile. Este important pentru noi să înţelegem ce posibilităţi există pentru viitor. În acest moment ne concentrăm pe Formula 1, aşa că ar fi imposibil să facem altceva. Asta înseamnă că nu putem spune că Ferrari va fi la LMP1, dar în acelaşi timp nu putem spune că Ferrari nu va fi în LMP1.

De asemenea, nu putem spune că viziunea noastră este pentru 2015, 2016 sau ulterior. Oricum, fie construim noi o maşină, fie nu concurăm", a declarat Antonello Coletta, şeful operaţiunilor sportive din cadrul Ferrari cu excepţia celor legate de Formula 1.

Presa internaţională a relatat încă din luna iulie că Ferrari analizează posibilitatea participării la clasa LMP1 din cadrul Le Mans. Porsche va reveni anul viitor la această clasă şi va concura împotriva celor de la Audi şi Toyota, în timp ce Renault este un alt constructor care are în vedere o astfel de participare.

Via Autosport

Comentarii (3)

  • Nici nu pot sa-mi imaginez cat de frumos ar fi monopostul Ferrari pt LMP1. :D Sper sa ia o decizie cat mai curand si in 2015 sa-i vedem in competitie.
    9 2
  • ar fi super sa vedem o masina rosie in campionatul de anduranta, asa ar putea testa ferrari tot felul de componente la motor, inclusiv problemele legate de combustibil si evacuari,
    3 1
  • vacaru
    si acum intelegeti de ce s-a trecut la motoarele astea in f1: ca sa poata avea ferrari un avantaj testand in LM motorul de F1.
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru